Zó laat je je studentenkamer groter lijken

Nu we door corona al een aardig lange tijd aan huis gebonden zijn, kunnen de muren weleens op je af komen. Gelukkig is er aan online webshops en sites met interieurtips geen gebrek, dus verzamelden wij acht tips om je kamer een make-over te geven én groter te laten lijken.

1. Gebruik lichte kleuren

Met de lente om de hoek heb je een mooie reden om je muren van een likje verf te voorzien. Door lichte kleuren te gebruiken, lijkt je studenten- of slaapkamer groter. Lichte muren zijn ook gemakkelijk te combineren met eventueel meer donkere accessoires.

2. Gebruik glas en spiegels

Met een leuk bijzettafeltje van glas, transparante stoelen en een grote spiegel aan een van de muren lijkt je kamer ook direct groter. Marktplaats staat vol met spiegels, dus daarvoor hoef je niet diep in de buidel te tasten. Kleine investering, groot resultaat.

3. Ga voor een zwevend tv meubel

Een zwevend tv meubel laat je kamer groter lijken en voorkomt stofnesten. Kijk wel goed of je muren geschikt zijn om een exemplaar op te hangen én of dit van je huisbaas of wooncoöperatie mag. Er zijn talloze webshops waar je inspiratie op kan doen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een tv meubel van Perfecthomeshop.

4. Kies voor lage meubels

Naast zwevende meubels kun je bij een kleine ruimte het beste kiezen voor lage meubels, zoals een (klein) dressoir in plaats van hoge kast. Daardoor lijken je plafonds hoger en wordt de kamer optisch groter. Gelijk een goede manier om niet onnodig veel spullen in huis te halen, want vol = vol.

5. Meubels met meerdere functies

In een kleine kamer telt elke centimeter, dus ga slim om met de ruimte. Een slaapbank, bed met opbergruimte, salontafel met laatjes, een kastje onder je wastafel, een hoogslaper met bureau eronder… het internet biedt daarvoor voldoende inspiratie.

6. Schaf een vloerkleed aan

Je kamer ziet er niet alleen gezelliger, maar ook groter uit met een vloerkleed. Het is daarnaast lekker warm aan je voeten, dat scheelt wellicht weer een graadje op de thermostaat.

7. Kies je gordijnen zorgvuldig

Gordijnen zijn gezellig, maar laten een kamer ook voller lijken. Kies daarom liever voor rol- of vouwgordijnen. Wil je toch echt “normale” gordijnen, hang ze dan hoog aan het plafond op, dan lijkt je kamer ook groter.

8. Houd het netjes

Geen budget, tijd of zin om je kamer op te knappen? Maak dan in ieder geval je bed op en houd de boel netjes. Kost geen cent en heeft gelijk effect.