Zó kom je de eerste collegemaand door

Een goed begin is het halve werk en dat geldt ook voor de start van een nieuw collegejaar. Door onderstaande punten in september al af te strepen, wordt de rest van het jaar een eitje.

Schaf tijdig een wettenbundel aan

Niets is zo frustrerend als bij je eerste werkcolleges al gelijk achterlopen. En geef toe, het plakken van tabjes voelt altijd weer als een heerlijke verse start. Aanschaffen dus, die wettenbundel.

Dat geldt ook voor studieboeken

Hetzelfde geldt voor je studieboeken. De meeste verenigingen bieden korting aan. Geen lid? Dan is er altijd nog bol.com.

Maak een planning

En stick to it! Bouw hier en daar ook wat rustdagen en uitloop in, zodat je die tijd kunt gebruiken om zaken in te halen of bij te werken. We weten allemaal dat we die tijd nodig hebben. De productie van een wettenbundel vergt overigens ook wat planning. Altijd al willen weten hoe zo’n boekwerk nou tot stand komt? Dat lees je hier.

Kijk kritisch naar je financiën

Wat zijn je vaste lasten, hoeveel geld heb je over voor leuke dingen (en om wat te sparen) en hoeveel geld ben je het komende blok of semester nog kwijt aan readers en boeken? Je wettenbundel is jaarlijks gelukkig een eenmalige uitgave, maar dat geldt niet voor ander studiemateriaal. Overigens besparen op die bundel wetteksten? Kijk dan eens naar een abonnement.

Maak het leuk voor jezelf

Plunder de Action voor tabjes en markers, haal een leuke agenda bij de Hema en maak een nieuwe playlist voor in de bus, trein of voor op de fiets.

Kweek een ritme

Niet altijd makkelijk met zoveel leuke activiteiten in het verschiet, maar wel heel belangrijk. Op een vaste tijd naar bed, een wekker zetten en gaan!

Zoek een sport- of studiemaatje

Sleep elkaar het jaar door. Net als januari is september ook zo’n maand vol goede voornemens, maak er gebruik van. Elke start is moeilijk, je kunt het maar gehad hebben!