Wat te doen tijdens de kerstvakantie: 5 toffe evenementen door heel Nederland!

Het is eind november, de laatste weken studeren voor de kerstvakantie zijn ingegaan, dus je zit met je hoofd wellicht al bij het kerstdiner. Deze 5 evenementen kun jij bezoeken tijdens de kerstvakantie!

Door Loes van den Wijngaard

1. Magisch Maastricht

Een reuzenrad, een ijsbaan, glühwein en lekker eten: je vindt het in de decembermaand allemaal op het Vrijthof in Maastricht! Het bekende plein wordt omgetoverd tot een grote kerstmarkt met allerlei kraampjes en activiteiten.
Magisch Maastricht duurt van 1 tot en met 31 december en vindt plaats op het Vrijthof in Maastricht.

2. Winter Efteling

De Efteling is heel het jaar door magisch, maar tijdens de wintermaanden krijgt het attractiepark nog een extra dosis magie door alle mooie kerstversieringen. Lange Jan draagt opeens een sjaal, er is een ijsbaan, je kunt langlaufen en er is nog veel meer winters entertainment.
De Winter Efteling duurt nog tot 31 januari 2019 en is te bezoeken in attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel.

3. Top 2000 café

Ieder jaar stelt Radio 2 aan de hand van een stemming de welbekende ‘top 2000’-lijst op, waarin alle nummers staan die men dat jaar het allerbeste vond. Naast dat je deze lijst vanaf eerste kerstdag op de radio kan beluisteren, kun je ook het bijbehorende café bezoeken en ter plekke meegenieten van de muziek.
Het Top 2000 café is vanaf 25 december tot 31 december geopend en bevindt zich in Hilversum.

4. Amsterdam Light Festival

Kan je geen genoeg krijgen van alle mooie kerstlichtjes, dan is het Amsterdam Light Festival hét evenement voor jou om te bezoeken deze vakantie! Door de hele stad zijn prachtige kunstwerken te vinden, die de donkere winterdagen verlichten. Je kunt een mooie tour langs al deze werken varend, wandelend of fietsend doen.
Vanaf 29 november 2018 gaat het Amsterdam Light Festival van start en het duurt tot 20 januari 2019.

5. Nederlands IJsbeelden Festival in Zwolle

Enorme ijssculpturen van bekende personages uit Game of Thrones, Disney figuren of bekende toeristentrekpleisters, je vindt ze allemaal tijdens het IJsbeelden Festival in Zwolle. Het is het grootste ijssculpturen festival van Europa en het thema van dit jaar is ‘Wereldberoemde Verhalen’.
Het IJsfestival is te bezoeken van 15 december 2018 tot 3 maart 2019 in de IJsselhallen in Zwolle.