Vijf redenen waarom je NU moet genieten van je studententijd!

Als student heb je een bijzondere positie in de maatschappij. Je kan gebruik maken van een aantal hele fijne privileges en hebt vooral heel weinig verantwoordelijkheden. Vandaag delen we vijf redenen waarom je nu nog even extra moet genieten van je studententijd!

Door Loes van den Wijngaard

1. Je reist gratis heel het land door met je studentenreisproduct

Of je nu wil een dagje wil gaan shoppen, cultuur wil snuiven in musea of naar een concert wil: met je studenten-OV reis jij gratis door Nederland! Als selecte groep hoeven studenten zich geen zorgen te maken over stijgende prijzen van treinkaartjes, want daar merken ze zelf niets van. Maak dus vooral goed gebruik van dit privilege zolang het duurt, want voor je het weet zijn die vijf jaar gratis reizen voorbij!

2. Als student word je niet gek aangekeken als je doordeweeks uitgaat of een wijntje drinkt op het terras

Waar andere mensen misschien met een schuin oog worden aangekeken als ze op een doordeweekse dag een fles wijn opentrekken, als je student bent zal iedereen het van je accepteren! De enige verantwoordelijkheid die jij hebt, is of je wel op tijd wakker bent voor dat ene college om half negen.. en als je dat niet lukt, merkt toch niemand het!

3. Veel vrije dagen

Als student kun je nog volop genieten van alle feestdagen en extra vrije dagen. Je zal verbaasd zijn als je in je onderwijsrooster een keer wel vijf dagen per week verwacht wordt! Dat zal wel even wennen worden als je straks nog maar twee dagen in de week vrij bent en daar al je leuke activiteiten in moet zien te plannen!

4. Ongegeneerd uit kunnen slapen

Behalve veel vrije dagen, heb je als student ook veel vrije ochtenden die je maar al te graag slapend besteedt. Of het nu is om je roes van de avond ervoor uit te slapen, of omdat je niks beters te doen hebt: de snooze-knop van je wekker wordt veelvuldig gebruikt.

5. Iedereen heeft medelijden met arme studenten

Studenten staan erom bekend niet al teveel geld op hun bankrekening te hebben staan, wat ook weer zo zijn voordelen heeft! Zo krijg je vaak korting bij musea en bioscopen, maar ook bij kledingwinkels of restaurants. Behalve deze kortingen, waar je maar al te graag gebruik van maakt, zul je vast ook geen nee zeggen tegen je oma die je vol medelijden zo nu en dan een tientje toe stopt..