Vier tips om te stoppen met studieontwijkend gedrag

We deelden recent zes afleidende websites waardoor iedere rechtenstudent vervalt in studieontwijkend gedrag. Daarom nu een aantal tips om te zorgen dat jij weer helemaal in die studiebubbel komt!

Door Loes van den Wijngaard

1. Blokkeer je telefoon tijdelijk

Als je een app zoals Forest of Fishcure gebruikt kun jij met je studietijd bomen of vissen laten groeien! Zodra je de app aanzet kun je geen gebruik meer maken van je telefoon en als je dit wel doet, dan gaat je boom of vis dood. Dat wil je natuurlijk niet, dus dit zijn ideale apps om te voorkomen dat je weer gedachteloos door Facebook zit te scrollen!

2. Werk met beloningen

Als je hard aan het werk bent, werkt het vaak motiverend om jezelf te belonen met iets leuks in het vooruitzicht. Of het nu een stuk chocolade is na het samenvatten van een hoofdstuk of een gezellige avond met vrienden zodra je tentamen achter de rug is: het is fijn om naar iets uit te kijken!

3. Blokkeer tijdelijk afleidende websites

Behalve je telefoon, zijn leuke websites natuurlijk een bron van afleiding, maar gelukkig kun je ook websites tijdelijk blokkeren met programma’s zoals StayFocusd! Dus zeg maar doei tegen Facebook, Twitter of LinkedIn, want zodra je dit programma aanzet, kun je deze websites tijdelijk niet meer bezoeken.

4. Deel een taak op

Vaak raak je afgeleid als je ergens tegenop ziet en een enorme berg werk je aanstaart, dus zorg dat je taken behapbaar blijven! Denk in plaats van aan het hele boek wat je moet samenvatten, aan losse hoofdstukken of zelfs paragrafen. Als je deze tip combineert met het beloningssysteem, dan zul je merken dat je doelen makkelijker te behalen zijn en je dus ook niet meer zo gemakkelijk afgeleid raakt!