Valentijnsdag: cadeautips, veel (gratis) doe-tips én de ultieme gift!

Of je nu uit wilt pakken voor je partner, je moeder wilt verrassen of je bestie iets leuks wilt geven: Valentijnsdag is er voor iedereen. Geen idee wat je moet geven? Hieronder vind je naast allerlei cadeautips ook fijne doe-tips en onderaan wat ons betreft hét ultieme cadeau voor de rechtenstudent.

Cadeautips

1. De Liefdesbrief

Houd je van een boekenliefhebber? Doe dan het boek De Liefdesbrief van Lucinda Riley cadeau.

2. Bucketlist voor koppels

Besteden jullie iets te veel weekenden op de bank? Schaf dan de Bucketlist voor koppels aan en ga erop uit!

3. Chocolade

Hiermee zit je vrijwel altijd goed. Ga voor een klassiek chocoladehart of lekkere bonbons.

4. Rozen

Op de traditionele tour? Ga voor rozen. Een een flinke bos, een gouden roos, een rozen beer, zeeprozen of een sieradendoosje met roos: de keuze is reuze! Woont je liefde wat verder weg en wil je zeker weten dat diegene je cadeau op tijd ontvangt? Dan zijn ook brievenbusbloemen nog een optie.

5. Sokken/boxershort

Een speciale boxershort of lekkere foute sokken; daar heb je na 14 februari ook nog wat aan.

Doe/maak-tips

1. Creëer je eigen bios

Leen ergens een beamer, hang een laken aan de muur, kussens/matrassen op de grond, wat lekkere hapjes erbij en kijk naar elkaars lievelingsfilms. Allerlei kijktips vind je hier.

2. Herhaal je eerste date

Gingen jullie bowlen of midgetgolven, uiteten of ontmoetten jullie elkaar in de kroeg? Herhaal op 14 februari je eerste ontmoeting of date.

3. Verrassingsetentje

Vind je het leuk om te koken? Versier dan de kamer met leuke papieren slingers, koop een lekker fout keukenschort en ontwerp je eigen menukaart. De gerechten hoeven allemaal niet ingewikkeld te zijn; je vindt veel fijne recepten op lekkerensimpel.com, sterkindekeuken.nl of gewoonwateenstudentjesavondseet.nl.

4. Wijnproeverij

Menig wijnproeverij zal inmiddels al vol zitten voor de 14e, maar wil je later deze maand alsnog wat leuks doen? Organiseer dan thuis een eigen wijnproeverij. Bij Le Club des Vins kun je bijvoorbeeld een leuke proeverij met vier soorten wijn bestellen.

5. Fotoalbum

Crea bea en nog tijd genoeg? Druk dan jullie leukste foto’s af, plak ze in een mooi fotoalbum en schrijf er tekstjes bij. Een onbetaalbare herinnering en dus een schot in de roos. Geen zin om te plakken? Ga dan voor een leuke fotodoos.

6. Schrijf een liefdesbrief

Het kost je niks en het is nooit verkeerd om weer eens te zeggen waarom je van iemand houdt. Niet zo creatief? Je kunt zelfs lieve briefjes kopen.

7. Samen kliederen

Hoef je niet zo nodig de deur uit, maar wil je gewoon gezellig samen iets creatiefs doen? Schaf twee painting-by-numbers aan (de Italiaanse kust, een romantisch park of toch een zonsondergang?) en de avond vliegt om.

8. De hort op

Ga je er liever op uit? Dan zijn onderstaande activiteiten zeker wat voor jou.

Street Art wandelspeurtocht door de Jordaan. Wandelen met een hapje en een drankje terwijl je samen een quiz probeert op te lossen en langs allerlei toffe plekken in Amsterdam komt. Alle info vind je hier.

Liefdesverhalen in Artis. Op 14 februari om 20.00 uur kun je in het planetarium van Artis onder de sterrenhemel luisteren naar allerlei verhalen over liefde in de natuur. Doe je daarna nog gezellig een drankje in de stad. Alle info vind je hier.

Maak een bos- of strandwandeling. Pak niet het gebruikelijke rondje, maar rijd eens naar een bos of natuurgebied dat je nog niet kent. Zoek van tevoren een leuke wandelroute (online of met de Wandelatlas) en kijk of je tijdens de wandeling ergens kunt gaan zitten voor een warme beker chocolademelk!

Plan een saunabezoekje. Komt 14 februari niet uit? Geef een saunabon cadeau en plan later dat leuke moment samen weg.

Dé ultieme cadeautip

Tjah, waar maak je een rechtenstudent nu echt blij mee? Een meestertitel zou leuk zijn toch? Daarvoor moeten nog wel twee scripties geschreven worden. Deze cadeautip is er dan ook een met een knipoog, want op vrijdag 17 februari kun je weer deelnemen aan onze online scriptiecursus! Daarmee loop je lekker vlot door je scriptietraject (bachelor én master, hbo én universiteit) heen en heb je daarna weer tijd voor de leuke dingen des levens. Schaf dus een kaartje aan voor je lover, je studie bestie en/of voor jezelf! Alle info vind je hier.