33 fijne doe-tips voor deze verplichte thuisblijf-dagen

Of je het er nu wel of niet mee eens bent: velen van ons zitten momenteel thuis. Heel. Veel. Uren. Thuis. En dan kan op een bepaald moment de verveling best toeslaan. Een berg tips om dat te voorkomen!

01. Ken jij Habbo Hotel nog? Sinds we verplicht thuiszitten, is het virtuele spel weer erg populair. Het spel is hier te spelen.

02. Alles wat buiten gebeurt, is momenteel interessanter dan in je hok van drie bij drie. Daarom heeft de Natuurbescherming nu verschillende gratis vogelcursussen online gezet. Want laten we eerlijk zijn: we moeten allemaal een koolmees kunnen onderscheiden van een ekster.

03. Je tijd nuttig besteden? Volg dan de Insta Life Saver Cursus. Bij deze online reanimatiecursus leer je in zes modules via Instagram wanneer en hoe je moet reanimeren. De cursus begint op 13 april, een kaartje koop je hier.

04. Het coronanieuws even beu? Bezoek dan de website van het IDFA. Hier vind je ruim tweehonderd gratis documentaires over uiteenlopende onderwerpen.

05. Er zijn genoeg interessante juridische podcasts. Een fijn lijstje vind je hier én hier.

06. Los een online moordmysterie op. Via de virtuele assistent Mia kom je stap voor stap dichter bij het oplossen van een moord. Klaar om in de rol van detective te stappen? Klik dan hier.

07. Nostalgie combineren met betere tekenskills? Deze animators leggen uit hoe je Disneyfiguren tekent.

08. Wel tentamens, geen tentamens? Bereid je voor met deze lijst vol fijne studieapps.

09. Even heerlijk nutteloos bezig zijn? Dan is het Instagramkanaal Blijf in uw kot een must-follow! Ook een mooie: leer de coronaversie van Bohemian Rhapsody uit je hoofd.

10. Wil je na je afstuderen bijvoorbeeld een traineeship gaan volgen? De kans is groot dat je dan verschillende testen moet afleggen. Een IQ-test kan daar zomaar onderdeel van uitmaken. Alvast oefenen? Bezoek dan eens de website van Neurocampus en bekijk daarbij de onderdelen Logica, Inzicht en Geheugen.

11. Gek op musicals? Andrew Lloyd Webber en Stage Entertainment plaatsten al allerlei content online.

12. Klusjes in huis. Niet het leukste, maar je voelt je daarna wél stukken beter. Werk die was of berg strijk weg, mest je kledingkast uit of richt de keukenkastjes eens opnieuw in. Wie weet je er nog tegenkomt. En een flinke stofzuigersessie is bovendien een prima work-out!

13. Bezoek een museum! Vooruit, wel online dan. Deze twaalf musea bieden virtuele tours aan. Zo ga je in een middagje gemakkelijk van het Guggenheim Museum in New York en British Museum in Londen naar het Musée d’Orsay én het Rijksmuseum in Amsterdam.

14. Over die work-out gesproken: wil je blijven bewegen? Probeer yoga eens, zoals de oefeningen van Erin Motz. Drie weken volhouden en je bent soepeler dan vóór de coronacrisis. Andere prima alternatieven zijn Just dance en Wii-Fit. Is dit allemaal te veel moeite, loop dan een paar keer per dag extra de trap op en af.

15. Film-marathon op afstand. Bij elkaar op de bank gaan zitten is wellicht niet heel verstandig, maar als je beiden/allemaal Netflix hebt, kun je prima film kijken en kletsen via Skype (of maak gebruik van de synchronisatie-optie via Netflix zelf). Wel even aftellen voordat je op ‘play’ drukt. Bijkomend voordeel: niemand die stiekem jouw favoriete zoutjes opeet 😉

16. De ThuisBieb stelt honderd gratis e-books ter beschikking, meer daarover vind je hier.

17. Wil je al tijden je schermtijd verminderen? Deze periode is bij uitstek geschikt om eens die boeken die al tijden op je nachtkastje liggen ter hand te nemen. 27 boekentips mét juridisch tintje vind je hier.

18. Geen zin in boeken? Bij Blendle kun je nu dertig dagen gratis ruim honderd bladen en tijdschriften lezen.

19. Crea bea. Houd je stiekem van kleuren, tekenen en plakken? Bezoek dan de Action, Big Bazar of Hema nu het nog kan en haal het nodige plak- en kleurwerk in huis. En gebruik je het toch niet, dan is het altijd handig voor die surprise in december.

20. Liever bezig met schrijven? Kijk dan eens op onze vacaturepagina. We zoeken namelijk nog een nieuwsredacteur.

21. Motivatie voor je studie behouden? Lees dan deze interviews van inspirerende mensen uit het werkveld. Dan kun je er daarna weer tegenaan.

22. Koken. Nu je tijd over hebt, is er ineens ruimte om dat heerlijke recept van je grootmoeder zelf eens te maken of iets anders te proberen waar je voorheen nooit aan toe kwam; sushi maken, een lekker stoofpotje, een vijflagentaart… Inspiratie nodig? Kijk dan op lekkerensimpel.com (nee, geen #spon, we zijn fan!). En heb je kinderen thuiszitten – of wil je stiekem zelf gewoon graag lekker bakken – dan zijn dit vijftien fijne recepten.

23. Ruim je mailbox leeg. Net als klusjes in huis geeft dit een hoop rust in je hoofd. Meld je af voor nieuwsbrieven die je nooit leest (en meld je aan voor die van ons! -> klik hierrr), beantwoord eindelijk die mail die al wekenlang blijft liggen en check of er in je spambox niets zit dat toch belangrijk is. Hetzelfde geldt voor apps op je telefoon die je eigenlijk nooit gebruikt. Verwijderen die handel.

24. Kijk waarop je kosten kunt besparen. Niet het leukste klusje, maar ga eens een middagje zitten met je administratie en kijk hoeveel je nu daadwerkelijk kwijt bent aan boodschappen, verzekeringen en stiekem onnodige uitgaven. Je latere ik zal je dankbaar zijn. Lekker op dreef? Regel dan ook gelijk je belastingaangifte.

25. Update je cv. Waarom niet alvast vooruit kijken? Zoek naar leuke stageplekken, controleer of je cv nog up-to-date is en verstuur open sollicitaties. Bij veel advocatenkantoren en organisaties wordt gewoon vanuit thuis gewerkt, dus wellicht spring je er juist in deze periode bovenuit! Weet je niet waar je moet zoeken? Volg dan in ieder geval onze LinkedIn-pagina, daar delen we vrijwel dagelijks vacatures door heel Nederland.

26. Sponsor de lokale horeca! Veel cafés en restaurants zijn begonnen met afhaal- en bezorgservices. Zo hoef jij je niet druk te maken om je boodschappen en zorg je dat jouw favoriete tent ook na de coronacrisis nog kan draaien.

27. Doe een opfriscursus Nederlands of Engels. Het is nooit verkeerd om je spelling en grammatica weer eens op te frissen. Op het internet zijn genoeg programma’s en sites te vinden. Of ga eens voor een nieuwe taal, zoals Spaans. Kijk daarvoor eens op de sites van NU Beter, waarbij je dagelijks tests per mail krijgt opgestuurd. Beschikbaar voor Frans, Engels, Duits en Spaans, maar ook voor spellen (Nederlands) en rekenen.

28. Zet je in voor een ander! Er zijn diverse initiatieven die werknemers, werkgevers en zelfstandigen helpen met juridisch advies rondom de coronavirus. Deze rechtenstudente zette daarvoor zelfs een geheel nieuw platform op.

29. Haal die bordspellen uit de kast voor een fijne avond met vrienden, huisgenoten of familie. Woon je alleen? Dan kan schaken, vier-op-een-rij of Mahjong ook prima online.

30. Maak een heuse zondagbrunch. Haal extra dingen in huis om op zondag na een fijne uitslaapsessie uitgebreid te kunnen ontbijten slash lunchen. Schijnt de zon op je balkon of in de tuin? Maak er gebruik van!

31. Wat doe jij met je foto’s? Het gedwongen thuiszitten deze weken is de ideale manier om foto’s op een harde schijf te laten zetten of af te (laten) drukken voor in een fotoalbum. Lijm, glaasje wijn en nootjes erbij en plakken maar!

32. Is er binnenkort iemand jarig en wil je een passend cadeau geven? Ontwerp dan je eigen puzzel bij de Hema! Beschikbaar in vijfhonderd en duizens stukjes, zo kom je die quarantaine wel door.

Het mag eigenlijk geen tip 33 heten, maar misschien nog wel het belangrijkste punt: blijf studeren! De kans op studievertraging ligt op de loer, dus sleep jezelf op tijd je bed uit, volg die online colleges en besteed genoeg tijd boven de boeken.