Test jouw skills en kwaliteiten met deze handige thuistesten!

In plaats van allerlei quizzes afstruinen op Buzzfeed als uiting van studieontwijkend gedrag, delen we vijf testen met een iets educatievere ondertoon!

Door Loes van den Wijngaard

1. Typetest

Als rechtenstudent is het belangrijk dat je snel kunt typen, want we hebben allemaal regelmatig te maken met docenten die tijdens hun colleges wel erg snel door de powerpointdia’s heen gaan. Maar snel typen is niet alleen handig tijdens het studeren, het kan ook goed van pas komen voor een stage of bijbaan, bijvoorbeeld als je als buitengriffier aan de slag wil bij de rechtbank. Met deze supersnelle test kun jij achterhalen hoe goed en snel je blind kunt typen.

2. Persoonlijkheidstest

Op deze aarde en ook in jouw directe omgeving leven mensen met heel veel verschillende persoonlijkheden. Deze persoonlijkheden zijn grofweg te onderscheiden in vier typen: analisten, diplomaten, schildwachten en verkenners. Daaropvolgend zijn deze typen ook weer te onderscheiden in vier subtypen. Welk type jij bent zegt heel veel over je persoonlijkheid, maar bijvoorbeeld ook hoe je in een team samenwerkt. Deze test is dus ideaal als zelfreflectie!

3. Taaltest

Als rechtenstudent moet je regelmatig opdrachten en werkstukken schrijven, met als klapper op de vuurpijl natuurlijk je scriptie aan het einde van je bachelor en master. Maar ook tijdens je stage, bijbaan of vaste baan na je studie zal je veel te maken krijgen met de Nederlandse taal omdat je bijvoorbeeld processtukken op moet stellen of schriftelijk contact hebt met cliënten. Het is dan natuurlijk wel zo netjes als je in staat bent om foutloos je boodschap over te brengen, dus middels deze test kun jij erachter komen hoe het met jouw taalgevoel gesteld is. En mocht het resultaat tegen vallen, dan weet je meteen wat je nog kunt verbeteren!

Viel de uitslag van je taaltest tegen? Maak dan gebruik van onze tekstcorrectiedienst voor je paper, annotatie of scriptie!

4. Grondwetquiz

Een test met een juridisch tintje kan natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje! Door het maken van de Grondwetquiz kan je testen of jouw kennis met betrekking tot de Nederlandse grondwet nog up to date is, of dat je wel een opfrisser kunt gebruiken. Of je nu aan het studeren bent voor staats- en bestuursrecht of dit vak al lang achter je hebt gelaten, kijken hoe het met je kennis gesteld is, kan nooit kwaad!

5. Beroepskeuzetest

Een beetje een idee wat je later wil gaan doen, zal je waarschijnlijk wel hebben, aangezien je een studiekeuze gemaakt hebt. Maar zelfs met een rechtendiploma op zak heb je nog enorm veel opties, soms zelfs een beetje té veel. Dat het moeilijk is om te kiezen wat je na je studie wil gaan doen is geen onbekend probleem, maar misschien kan een beroepskeuzetest jou een beetje de goede richting op helpen. Al is het maar om inspiratie op te doen of om te bepalen wat je in ieder geval echt niet wil.