Steeds populairder: 6 podcasts die jij geluisterd wil hebben!

Eerder deelden we al eens een aantal interessante podcasts, vandaag voegen we nog eens zes interessante, mysterieuze of leerzame podcasts aan dit lijstje toe!

Door Loes van den Wijngaard

1. Omdenken

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen op Facebook of LinkedIn, de posts van de ‘Omdenken’ pagina. Behalve foto’s en boeken die je aan het denken kunnen zetten over de manier waarom jij het leven benadert, is er ook een ‘Omdenken’ podcast! In iedere aflevering wordt samen met een gast een onderwerp besproken wat soms tot frustratie, angst, of onzekerheid kan leiden en hoe je deze situatie op een andere manier kunt bekijken.

2. De kofferbakmoord

Ralf Meinema werd in 2017 in de kofferbak van zijn auto gevonden. Hij was vermoord. Deze moord is nooit opgelost en houdt de gemoederen nog steeds bezig. De vraag rijst waarom juist Ralf slachtoffer is geworden van een dergelijk misdrijf, aangezien hij juist zo’n vriendelijke, opgewekte man was. In deze podcast worden in vier afleveringen alle aspecten van deze mysterieuze moord besproken.

3. Laura H.

Laura H. werd als eerste vrouwelijke Syriëganger veroordeeld. Zij kreeg twee jaar gevangenisstraf opgelegd, waarvan één voorwaardelijk, maar door aftrek van het voorarrest hoefde ze uiteindelijk niet terug de gevangenis in. Laura H. vertrok naar Syrië toen zij nog maar 19 was en woonde daar bijna een jaar in het kalifaat van IS. In deze podcast wordt het verhaal van Laura H. verteld en is ook zijzelf aan het woord om te vertellen wat zij allemaal heeft meegemaakt.

4. Leven Zonder Stress

De titel van deze podcast klinkt je waarschijnlijk als muziek in de oren, maar leven zonder stress is zo makkelijk nog niet. In deze tijden van (her)tentamens, eindpresentaties en scriptiedeadlines heb jij waarschijnlijk ook een flinke portie stress te pakken, maar misschien kan deze podcast je wat meer informatie geven over de achterliggende oorzaken van stress en zelfs wat inzichten bieden over hoe je ermee om kunt gaan!

5. De Willem Podcast

Willem Holleeder is een van de bekendste criminelen van Nederland en zijn dossier zit bomvol informatie over rechtszaken, mogelijke liquidaties en andere misdrijven. Een perfect onderwerp om een podcast aan te wijden en het is dan ook geen wonder dat er al meer dan zestig afleveringen zijn verschenen! Kan jij geen genoeg krijgen van deze interessante strafzaak, dan heb je in ieder geval nog genoeg te beluisteren.

6. Brenda Kookt

Als student ben je misschien soms een beetje lui in de keuken, maar wellicht kun je daar met deze podcast verandering in brengen! Brenda is namelijk van mening dat je helemaal niet moeilijk hoeft te doen, of de ingewikkeldste recepten hoeft te gebruiken om iets lekkers op tafel te kunnen zetten. Er staat nog maar één aflevering online van deze toffe podcast over koken, maar er volgen er vast snel meer.