Scoor die scriptieprijs!

Niet bij iedereen bekend, maar wel een fijne bonus voor het maandenlang ploeteren op je meesterwerk: scriptieprijzen. Een pareltje geschreven? Bekijk dan in onderstaand overzicht of je scriptie voor een prijs in aanmerking komt.

Ars Aequi-prijs
Elk jaar wordt de Ars Aequi-prijs uitgereikt. Deze prijs is ingesteld om studenten te stimuleren een door hen geschreven wetenschappelijk artikel – al dan niet op basis van een scriptie – te publiceren. De prijs bestaat uit een geldbedrag van duizend euro en een etentje met de jury en redactie. Lees hier meer.

Gascaria Masterscriptieprijs
Jaarlijks wordt een prijs uitgereikt voor de beste scriptie over het recht in relatie tot humaniora. De prijs bedraagt duizend euro. Lees hier meer.

Hanneke Steenbergen Scriptieprijs
Deze prijs wordt uitgereikt aan de origineelste scriptie over het migratierecht. Er kunnen zowel Nederlandstalige als Engelstalige scripties worden ingeleverd. Voor 2019 is de inschrijfdatum nog niet bekend, houd daarvoor de website in de gaten.

JBL&G Scriptieprijs
Deze prijs wordt uitgereikt aan de beste scriptie over letselschade door het Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht. De prijs bedraagt duizend euro en je kan je nog opgeven tot 30 september 2019. Hier meer informatie.

Lees ook: 8 veelvoorkomende taalfouten in scripties

Eldermans|Geerts Advocaten Scriptieprijs
Eldermans|Geerts Advocaten reikt jaarlijks een scriptieprijs van duizend euro uit aan de beste masterscriptie op het gebied van gezondheidsrecht. Geïnteresseerd? Lever je scriptie dan uiterlijk 15 september 2019 aan. Klik hier voor meer informatie.

Staatsrechtkring
Rondde jij in het collegejaar 2018-2019 je masteropleiding af en schrijf je een scriptie op het terrein van het Nederlandse, Europese of vergelijkende constitutionele recht? Dan kun je meedingen naar de scriptieprijs van de Staatsrechtkring. Je kan je scriptie nog insturen tot 30 september 2019. Klik hier voor meer info.

VIE Scriptieprijs
De Vereniging voor Intellectuele Eigendom reikt jaarlijks een prijs uit aan de beste scriptie over intellectueel eigendom of ongeoorloofd mededingingsrecht. De prijs bedraagt 2.500 euro! Voor de VIE prijs kun je je opgeven tot 24 januari 2020.

Visions on Peace Scriptieprijs
Voor de beste scriptieprijs over vrede- en veiligheid wordt jaarlijks door de Stichting Vredeswetenschappen een prijs van duizend euro uitgereikt. Je kan je opgeven voor deze prijs tot 27 september 2019. Lees hier meer.

Lees ook: 5 fases waar iedere scriptieschrijvende student doorheen gaat