Redactiefavorieten: studieblunders

Ook onze redactieleden zijn geen goodie two shoes die elk college op de eerste rij zitten. We hebben allemaal zo onze momenten die we liever willen vergeten. Voor het ene redactielid een blunder waarvan het schaamrood nog steeds op de kaken staat, voor de ander gewoon een wijze les. Lees en leer 😉

Lisa: “Tijdens mijn afstudeerfase heb ik meerdere interviews afgenomen voor mijn scriptie. Het eerste interview wat ik af zou afnemen was bij een landsadvocaat. Ik had van tevoren alles gecheckt – er kon en mocht niets fout gaan. Het interview ging goed en ik heb alles op mogen nemen, om zo een perfect transcript te kunnen maken. Naderhand gierde de adrenaline nog door mijn lijf waardoor ik niet goed oplette tijdens het opslaan van het bestand – en heel even dacht ik dat ik het hele bestand gewist had… Met een paniekaanval van tien seconden tot gevolg. Gelukkig was het loos alarm!”

Bram: “Voorbereiding staatsrecht tentamen is zeker een moment om te vergeten. Erg lastig en veel, maar wel in één keer gehaald!”

Chantal: “Tijdens mijn allerlaatste tentamen was ik mijn studentenpas vergeten, waardoor mijn tentamenantwoorden niet zouden worden nagekeken. Omdat heen en weer naar huis fietsen te lang zou duren en ik dan geen tijd meer zou hebben om mijn tentamen te maken, heb ik mijn huisbaas gebeld met de vraag om op mijn kamer mijn studentenpas te pakken en deze te komen brengen. Hij was gelukkig zo lief om dit te doen. Een paar weken later kreeg ik ook nog te horen dat ik het tentamen had gehaald! Het was dus niet voor niets.”

Uzair: “Er was een blok vorig jaar waar ik totaal geen zin in had. Ik ging dus niet naar de colleges. Aan het einde van het blok kwam ik een beetje in de problemen omdat ik in een week zes weken aan lesstof in mijn hoofd moest stampen van vijf vakken. Aangezien ik het vervelend vind als mensen op het laatste moment om aantekeningen e.d. komen vragen, heb ik dat ook niet gedaan. Uiteindelijk is het nét goedgekomen, maar ik had natuurlijk veel tijd en moeite kunnen besparen door gewoon naar de les te gaan.”

Michiel: “Verslapen voor tentamens… Is me twee keer gebeurd, gelukkig wel altijd goed kunnen maken!”

Tim: “Tijdens mijn eerste halfjaar bij rechtsgeleerdheid heb ik onderschat hoe lastig het kan zijn. Het heeft even geduurd voordat het kwartje viel en wist hoe je het aan moest pakken: weten hoe de wettenbundel werkt, hoe je antwoorden opzoekt, in welke stappen je dient te antwoorden en de waarde van arresten.” Herkenbaar?

Sylvia: “Een collegepraatje moeten houden voor een stampvolle zaal terwijl ik net van een nat zadel afkwam omdat het die dag hoosde en iemand mijn zadeldekje had gejat. Tas tactisch over de kont en wettenbundel voor de voorkant, maar ik kwam er niet helemaal mee weg.”

Felicity: “Het uitstellen van papers waardoor ik uiteindelijk de hele nacht voor de deadline nog bezig ben. Niet alleen heel stressvol, maar je maakt hierdoor ook onnodige fouten.”

Mark: “Ik heb ooit eens de hele tweede pagina van een tentamen niet gemaakt. Ik had toen echt een supergoed gevoel over het tentamen. Na afloop vroeg iemand: “Wat had je bij vraag 10?” Vraag 10????”

Sapna: “Tijdens een van de vakken moest ik weleens opdrachten thuis maken die ik vervolgens voor een bepaalde deadline moest uploaden. Ik had in plaats van mijn opdracht een motivatiebrief geüpload. Tip van Flip: controleer altijd of je het juiste document heb geüpload.”

Céline: “Wettenbundels vergeten bij een tentamen. En struikelen over de trap in een volle collegezaal.” Classics.

Marsha: “Het moment dat ik om 09.00 uur een tentamen moest maken, maar mijn hoofd er totaal niet naar stond en echt nog wakker moest worden. Resultaat: een 4,6.”

Josanne: “Tijdens de propedeuse moest ik een memo schrijven over een casus met daarin verwijzingen naar arresten. Ik vond de standaardarresten, maar wilde laten zien dat ik niet ‘lekker makkelijk’ was en de eerste zoekresultaten gebruikte, dus ik zocht door naar minder bekende arresten. Uiteindelijk kostte me dat punten bij de beoordeling ‘omdat ik wel goede, maar niet de standaardarresten van dat leerstuk had gevonden’. Zonde!”

Austin: “Heb weleens een presentatie meegemaakt die ik liever vergeet. Kwam niet uit me woorden, liep rood aan. Dat soort dingen.”

Julia: “Voor het schrijven van mijn scriptie moest ik een gemaakte interventiecyclus bijvoegen. Dit ben ik vergeten en hierdoor liep ik een halve punt mis. Oeps!”

Do you dare to share? Laat jouw studieblunder of dit-wil-ik-zo-snel-mogelijk-vergeten moment achter in de reacties! 🙂