Rechtspraak en recreatie: 4 podcasts en 1 serie met een juridisch tintje

Het is tijd voor een welverdiende studiepauze! Met deze vier podcasts en een serie kom je tot rust en steek je ook nog wat juridische nieuwtjes op.

De Verhoorkamer (podcast)

In de podcast De Verhoorkamer neemt de onderzoeksjournalist Lot Buis je mee in het proces van het afleggen van een valse bekentenis. Hoe leidt de Politieacademie rechercheurs bijvoorbeeld op tot verhoorders? En welke verhoortechnieken worden er toegepast? Buis werkte eerder aan de documentaireserie De Warnsveldse Pompmoord, een moordzaak waarin mogelijk valse bekentenissen zijn afgelegd. Haar opgedane kennis bundelde ze in De Verhoorkamer.

De Verhoorkamer luister je hier.

AMLC (Podcast)

AMLC, ofwel het Anti Money Laundry Center, is een samenwerkingsverband van publieke en private partijen in de strijd tegen witwassen. In de gelijknamige podcast van de organisatie komen de nieuwste ontwikkelingen rondom witwassen aan bod. Denk hierbij aan contant geld, vastgoed en het witwassen van diamanten. De podcast bevat ruim vijftig afleveringen van gemiddeld een half uur.

AMCL luister je hier.

De Tuchtcast (podcast)

De Tuchtcast is een podcast van het Advocatenblad. Hierin nemen advocaten Tjitske Cieremans en Robert Sanders, journalist Erik-Jan Bolsius en podcastmaker Hidde Bruinsma je mee in de wereld van het tuchtrecht. Iedere maand verschijnt er een nieuwe aflevering, waarin zij spreken over een aantal recente tuchtzaken. Daarnaast worden oude tuchtrecht klassiekers besproken.

De Tuchtcast luister je hier.

Strafrecht met maten (podcast)

Dit is een podcast gemaakt door Maastricht University met antwoorden op veelgestelde vragen over het strafrecht. Is levenslang bijvoorbeeld echt levenslang? En wat is nou precies hoger beroep? De naam van de podcast is afgeleid van een boek dat veel rechtenstudenten hebben moeten lezen: Strafrecht met mate. De podcast richt zich zowel tot rechtenstudenten als leken en wordt gepresenteerd door strafrechtdocent Sanne Hermans. Aflevering duren ongeveer 25 minuten.

Strafrecht met maten luister je hier.

So help me Todd (serie)

In deze serie vraagt de Amerikaanse advocaat Marcia Gay Harden haar getalenteerde, maar aan lager wal geraakte zoon Todd om hulp. Hij werkte voorheen als privédetective, maar werd er door zijn zakenpartner ingeluisd en raakte zijn licentie kwijt. Nu moet hij als intern onderzoeker voor haar kantoor werken, om zo weer op het rechte pad te komen én zijn papieren terug te krijgen. De serie bestaat uit 21 afleveringen en is te zien op Net 5 en Prime Video.

So help me Todd kijk je hier.