Recensie: Dutch Girls in Museums

Tijd voor ontspanning! Klap je wettenbundel dicht, schuif je studieboeken aan de kant en ga cultuur snuiven! 

Kunstliefhebbers kennen hun Instagramaccount natuurlijk al, maar nu is het werk van Daniëlle Lakeman en Iris Zaagman ook in boekvorm beschikbaar: Dutch Girls in Museums – nieuwe kijk op kunst. Het duo inspireert sinds 2018 diens achterban om eens wat vaker musea te bezoeken. Terecht, want Nederland heeft ruim zeshonderd musea met ontelbaar veel tentoonstellingen, exposities en vaste collecties.

Het hardcover boek met lekker veel pagina’s en een mooi leeslint staat vol tips en prachtige foto’s, precies zoals we van de auteurs gewend zijn. Het boek bevat verschillende handige top 10-lijstjes, waaronder voor museumshops, museumtuinen, museumrestaurants, kunstbeurzen en kunstfilms. Verder deelt het boek praktische tips voor je museumbezoek en hoe je in een museum de beste foto’s kunt maken. Door de pagina’s heen worden er natuurlijk ook de nodige musea getipt. Redactiefavorieten zijn onder meer Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, het Teylersmuseum in Haarlem en het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Al met al is dit boek een dikke aanrader voor de juridische cultuurliefhebber en een ware ode aan de kunst. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen, dan kun je natuurlijk ook een van deze elf musea met juridisch tintje bezoeken!

De harde feiten
Titel: Dutch Girls in Museums
Door:
Daniëlle Lakeman & Iris Zaagman
Uitgever: Uitgeverij mo’media
Aantal pagina’s: 239
ISBN: 9789493273665
Het boek is voor 27,50 euro verkrijgbaar bij o.a. bol.com