Recensie: Meesterlijk schrijven

Moeite met het schrijven van betogen of sollicitatiebrieven? Wil je meer leren over het opstellen van verzoek- en bezwaarschriften, klachtbrieven of een ingebrekestelling? Deze materie is nu overzichtelijk terug te vinden in Meesterlijk schrijven van HvA-docenten Jacob Eikelboom en Monique de Graaf.

Het boek begint met een inleidend hoofdstuk over het schrijfproces en het opbouwen van je tekst. In de daaropvolgende zestien hoofdstukken – die steeds op dezelfde manier zijn opgezet en vol staan met tips en praktijkvoorbeelden – komt steeds een andere soort tekst aan bod. Speciale hoofdstukken zijn gewijd aan taal en spelling en het werken met formats, zoals het aanvragen van een vergunning of opstellen van een rapportage.

 

 

Met een frisse opmaak, duidelijke teksten en checklists aan het eind van ieder hoofdstuk is dit een boek waar je doorheen vliegt. Het vormt een welkome afleiding van de dikke, taaie pillen waar we ons regelmatig doorheen moeten worstelen. Meesterlijk schrijven verdient een dikke negen en is daarmee zeker het aanschaffen waard. Ook na je studie is dit nog een handig naslagwerk.

Naast het papieren boek kun je hier oefenen met online studiemateriaal.

Auteurs Jacob Eikelboom en Monique de Graaf studeerden beiden af in de Nederlandse taal- en letterkunde en werken als docenten taalbeheersing bij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hogeschool van Amsterdam.


De harde feiten
Titel: Meesterlijk schrijven – vaardig in de juridische praktijk
Door: Jacob Eikelboom & Monique de Graaf
Uitgever: Uitgeverij Coutinho
Aantal pagina’s: 270
ISBN: 9789046906057
Het boek is voor 29,50 euro verkrijgbaar bij o.a. bol.com
Legal points: 9/10


Een greep uit onze andere boekenrecensies:
De Rechter – Hacktische tijden | Jesse van Muylwijck
Fuck the Quarterlife Crisis | Femke Kamps
Twaalf jaar onschuldig in de cel | Romano van der Dussen & Edwin Winkels
Tien geboden van de advocaat-stagiair
 | Michel Knapen & Linda van der Ham
Met een klap van de hamer | Veerle Corstens & Marjet Wullink
Mens in toga | Jan Hopmans
Superstudent! | Olav Schewe