Recensie: De Rechter – Hacktische tijden

De olijke man met de snor is terug! In deel 20 van De Rechter, Hacktische tijden, staan tweehonderd korte strips over de maatschappij, actualiteiten, ogenschijnlijke kleine dingen én natuurlijk het recht.

In het voorwoord slaat H.A. Gerritse, senior rechter strafrecht bij de rechtbank Midden-Nederland, de spijker op de kop. ‘Het zijn ‘hacktische’ en daarmee drukke tijden. Ook in de rechtspraak, met alle ontwikkelingen in digitale middelen en mogelijkheden die vaak onze verbeelding overstijgen. Twitterende rechters zijn allang geen unicum meer en dossiers van rechtszaken bestaan niet meer alleen uit papier, maar ook uit allerlei gegevensdragers met film, foto’s en geluid. Kortom: tijd voor bewustwording, maar ook relativering van deze aspecten door middel van humor!’

In dat laatste is Van Muylwijck weer geslaagd. Hoewel sommige strips wat voor de hand liggen, laten de meeste je gegarandeerd lachen én verbazen. Bladerend door het boek vlieg je van de aftapwet en bierfraude naar werkstress en wc-brillen. Ook genderneutrale toiletten, de NS en politici ontbreken niet.

Kortom: vlot, humoristisch en op het scherpst van de snede, zoals we van deze striprechter en zijn collega’s gewend zijn.


De harde feiten
Titel: De Rechter – Hacktische tijden
Door: Jesse van Muylwijck
Uitgever: Jessecartoons
Aantal pagina’s: 106
ISBN: 9789082191752
Het boek is voor 15,95 euro verkrijgbaar bij o.a. bol.com
Legal points: 8/10


Een greep uit onze andere boekenrecensies:
Fuck the Quarterlife Crisis | Femke Kamps
Twaalf jaar onschuldig in de cel | Romano van der Dussen & Edwin Winkels
Tien geboden van de advocaat-stagiair
 | Michel Knapen & Linda van der Ham
Met een klap van de hamer | Veerle Corstens & Marjet Wullink
Mens in toga | Jan Hopmans
Superstudent! | Olav Schewe