Recensie: Brakke Box

Zondagmiddag 12.09 uur, ogen op half 7, langzaam wakker worden van een nachtje doorhalen in – naar mijn mening – de mooiste stad van Nederland. Normaal gesproken moet dan hetgeen gebeuren waar ik altijd het meest tegenop zie: mezelf van de bank slepen en naar de Albert Heijn struinen, die tweehonderd meter verderop zit. But not today! Vandaag word ik verblijd met de bezorging van een Brakke Box!

Door Julia Verschoor

De mannen achter de Brakke Box beloven gemakkelijk ontkateren door hun onbijtbox met onder andere verse croissants, jam en kaas, eieren en pijnstillers. De tekst op de doos is in ieder geval al attent.

Brakke Box

Om stipt 13.00 uur staan de mannen dan voor mijn deur. Nou ja, na een paar berichtjes over en weer. Ik woon in een nogal moeilijk vindbaar steegje, dus totaal niet verwijtbaar. Na nog een kort praatje, meer kon er ook echt niet vanaf met mijn hese stem, neem ik de box mee naar mijn appartement.

En daar is die dan..

Brakke Box

Het eerste wat ik uit de box haal, is het blikje Cola met een paracetamol. Dat gaat er goed in. Daarna begin ik aan het croissantje van de bakker met een flinke laag jam. De banaan zorgt ervoor dat mijn energielevel weer wat stijgt, zelf dat ei bakken is ineens geen enkel probleem meer. Het enige dat ik nog mis, is bacon. Dit hoort toch wel écht bij een brak ontbijt. Verder heb ik er helemaal niks op aan te merken. Conclusie: een tof concept met vriendelijke bezorgers voor een mooi prijsje!

Wie? www.brakkebox.nl en www.facebook.com/brakkebox
Waar? Levering vindt plaats in de (omgeving van) stad Groningen.
Prijs? €8,- per box.

Legal points: 7,5/10