Nog eens 5 interessante podcasts voor deze zomer!

Wellicht heb je opeens veel tijd over omdat je geplande vakantie niet doorgaat, of misschien vind je het gewoon fijn om tijdens een lange autorit, op het strand, of thuis op de bank naar een podcast te luisteren. Wat het ook is: we’ve got you! Twee keer eerder deelden we interessante podcasts, maar vandaag voegen we nog eens 5 podcasts aan deze lijstjes toe.

Door Loes van den Wijngaard

1. BOOS De Podcast

Wellicht ken je de serie BOOS met Tim Hofman al, maar wist je dat er ook een podcast van is? Iedere aflevering bespreekt Tim met een aantal gasten actualiteiten zoals de Black Lives Matter-beweging, de invloed van influencers of de coronacrisis. Heel diverse onderwerpen komen er aan bod in deze podcast, allemaal met het doel om jou te laten nadenken over belangrijke onderwerpen in onze samenleving.

2. TBS

Als rechtenstudent is de term ‘terbeschikkingstelling’ niet nieuw voor je en ook de naam Rooyse Wissel zegt je waarschijnlijk wel wat, maar weet je ook wat er zich daadwerkelijk afspeelt binnen de vier muren van een tbs-kliniek? Waarschijnlijk niet. In deze podcast worden vier patiënten gevolgd tijdens hun weg van re-integratie in de samenleving. Welke volkslegendes over deze klinieken zijn waar en bestaat er een leven na tbs? Op al deze vragen wordt een antwoord gezocht.

3. Complotcast

Houden de Amerikanen aliens verborgen in Area 51, is corona expres verspreid door de Chinezen en is 9/11 wel echt gebeurd? Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van alle complottheorieën die in deze podcast worden besproken. Sommige verhalen lijken in een oogopslag al complete onzin, maar soms lijken ze ook een greintje waarheid te bevatten… Misschien zorgt deze podcast er wel voor dat je je eigen aluminium hoedje in elkaar gaat knutselen!

4. VVA Podcast voor ondernemers

In deze podcast worden verschillende facetten van het ondernemingsrecht en de praktische kant van het hebben van een onderneming uitgelicht. Iedere keer komt een andere advocaat aan het woord om problemen waar ondernemers tegenaan kunnen lopen uiteen te zetten. Zo gaat het bijvoorbeeld over concurrentiebedingen, intellectueel eigendom en faillissementen. Deze podcast past dus helemaal in jouw straatje als ondernemingsrecht jouw interesse heeft, maar ook andere rechtsgebieden komen regelmatig aan bod!

5. Studententijd

Studententijd is dé podcast voor alle (aankomende) studenten! Zeker nu introductieweken en open dagen er door de coronacrisis anders uitzien, kan je deze podcast goed gebruiken als jij aankomend jaar gaat studeren. Waar moet je allemaal aan denken voor je begint aan de tijd die vaak wordt omschreven als de beste tijd van je leven? Hoe kan je je het beste voorbereiden op alles wat er de komende tijd op je af zal komen? Deze podcast helpt je in ieder geval een stukje verder.