Nationale ruim-je-bureau-op-dag: zó houd je je studieplek opgeruimd & tips voor fijne bureau-accessoires!

Het is vandaag nationale ruim-je-bureau-op-dag! Altijd je studieplek op orde? Dan kun je dit artikel overslaan. Kun je stiekem toch wat handvatten gebruiken? Lees dan verder.

Zoek uit en gooi weg

Stapels papierwerk, overal pennen en allerlei kladjes verspreid over je bureau? Kijk wat weggegooid kan worden en leg de overige spullen in categorieën op je bed.

Extra tip: stop met allerlei losse papiertjes, maar noteer aantekeningen in een planner. Scheelt een hoop rommel op je bureau en laat je gemakkelijk nog eens terugkijken en zaken afstrepen.

Lees ook: Met deze 7 agenda’s en planners wordt 2023 een topjaar!

Maak schoon

Nu je bureau leeg is, kan er mooi even een sopje overheen. Maak gelijk je bureaulamp en beeldscherm stofvrij en reinig je muis en toetsenbord, dat kan prima met simpele vochtige brillendoekjes.

Extra tip: gebruik je liever geen doekjes? Dan is een mini stofzuiger een uitkomst!

Kijk wat je echt nodig hebt

Ga je die dertien pennen allemaal gebruiken en heb je al die boeken nu echt nodig? Zo niet, berg ze dan op in een lade of in je boekenkast. Koop desnoods kleine bakjes of dividers voor in je bureaulades zodat alles mooi op z’n plek blijft. Wat je écht nodig hebt, krijgt een plekje op je bureau.

Extra tip: heb je graag alles bij elkaar? Ga dan voor een multifunctionele pennenbak.

Kijk wat je nog mist

Eerlijk is eerlijk, als je bureau er gezellig en netjes uitziet, ga je er toch wat makkelijker aan zitten. Koop een plantje, een nieuwe bureaulamp, hang wat foto’s of inspirerende quotes aan de muur en je kunt weer een tijd vooruit.

Extra tip: is je bureaublad versleten? Koop dan een neutrale bureauonderlegger. Dat ziet er netjes uit en voorkomt verdere slijtage van je bureau.

Bereid voor

Klaar met je studiesessie? Ruim dan kleine spullen, zoals markers, pennen en gebruikte mokken op en klap je laptop dicht. Leg daarnaast alvast de boeken klaar die je volgende dag nodig gaat hebben, zo kun je weer vlot van start.

Lees ook: 16 handige studie gadgets om het studeren makkelijker te maken!