Muriël Nandkoemarsing – creatief op doek

In de rubriek ‘Naast de studie’ delen rechtenstudenten de hobby’s of baantjes die ze naast hun studie uitoefenen. In deze eerste editie lees je meer over Muriël Nandkoemarsing (19), die buiten de collegebanken graag een potlood of penseel ter hand neemt.

De derdejaars hbo rechtenstudente uit Rotterdam heeft haar eerste twee exposities al achter de rug en deelt regelmatig de vorderingen van haar werk op de Facebookpagina Muriel’s Art & Design.

Cursussen of workshops heeft ze nooit gevolgd. “Ik schilder en teken vanaf mijn zesde, ik heb het mezelf aangeleerd. Na mijn veertiende ben ik me meer gaan verdiepen in de kunstwereld en kunststijlen. Popart, realisme en kunst uit de Klassieke Oudheid spreken me het meeste aan.”

2015-03-26 17.50.15

Emotie is een belangrijk aspect in haar werk. “Emotie is de basis is om een schilderij of tekening op papier te zetten. Vandaar dat veel van mijn werken portretten zijn met een heftige emotie, want kunst kent voor mij geen grenzen. Het leven in de kunstwereld heeft mij geholpen om met allerlei verschillende emoties om te gaan en deze niet alleen te beschrijven, maar ook om te kunnen zetten in een  kunstwerk.”

Valt haar hobby eigenlijk te combineren met de rechtenstudie? “Kunst is iets heel anders dan het recht, maar dat maakt deze hobby voor mij ook bijzonder. Het is een manier om even helemaal weg te zijn van de wereld en de perfecte ontspanning in combinatie met mijn studie, zelfs tijdens mijn tentamenweken!”

Benieuwd naar haar kunstwerken? Je kunt hier haar Facebookpagina bekijken en liken!

Wil je ook in deze rubriek verschijnen? Stuur dan een mailtje onder vermelding van ‘Naast de studie’ naar hetrechtenstudentje@gmail.com!