Met deze 7 gratis webinars vergroot jij je kennis en skills!

In 2020 zijn we met z’n allen steeds meer online gaan doen. Onderwijsgroepen en colleges worden gegeven via Zoom, werkvergaderingen zijn digitaal en misschien heb je zelfs al een online sollicitatiegesprek gehad! Er zijn los van je colleges een heleboel interessante digitale seminars om juridische kennis op te doen en je carrière een boost te geven. Zeven tips die allemaal gratis én voor iedereen, ongeacht opleiding of onderwijsinstelling, toegankelijk zijn.

Door Loes van den Wijngaard

1. Lezing over jeugdstrafrecht

Binnen veel rechtenbachelors en -masters blijven jeugdrecht en jeugdstrafrecht onderbelichte onderwerpen. Gelukkig kun jij je kennis van het jeugdstrafrecht vergroten met een lezing van strafrechtadvocate mr. Nihad El Farougui van Plasman Advocaten. Tijdens deze lezing, georganiseerd door ELSA Amsterdam in samenwerking met M.P. Vrij, Crime Does Pay en Criminal Intent, word je meegenomen in de wereld van het jeugdstrafrecht. De lezing vindt plaats op donderdag 10 december, inschrijven kan hier.

2. Webinar over netwerken en solliciteren via LinkedIn

LinkedIn is bij uitstek het social media platform om te netwerken met verschillende mensen in jouw vakgebied. Je kunt gemakkelijk connecties aangaan, artikelen delen en vacatures bekijken. Maar hoe pak je dit nu goed aan? In een speciaal webinar van het UWV leer jij alles over online netwerken en solliciteren. Deze webinar wordt gegeven op woensdag 16 december, dus vergeet je niet op tijd in te schrijven!

3. Webinar over het schrijven van een goede sollicitatiebrief

Naast je cv is je sollicitatiebrief de eerste indruk die de sollicitatiecommissie van je gaat krijgen. Eerste indrukken zijn tijdens sollicitaties natuurlijk allesbepalend, dus je wil graag indruk maken! In deze webinar krijg jij alle tips and tricks om een goede sollicitatiebrief te schrijven. Een medewerker van het UWV vertelt jou in deze webinar alles wat je moet weten om jouw brief te doen opvallen. Natuurlijk kun je ook zelf vragen stellen! Schrijf je snel in voor deze webinar, die plaatsvindt op donderdag 10 december.

4. Webinar over het voeren van een online sollicitatiegesprek

Als jouw sollicitatiebrief heeft weten te overtuigen, maak je de volgende stap in de sollicitatieprocedure: het sollicitatiegesprek. Online een gesprek voeren is toch anders dan in het echt. Hoe kom je nu goed over via een beeldscherm en hoe voorkom je een stroef gesprek? Ook op deze vragen heeft het UWV een antwoord in dit webinar over online solliciteren op woensdag 9 december.

5. Webinar over de Coronaspoedwet

De Coronaspoedwet is een groot discussiepunt geweest in de afgelopen maanden. Op donderdag 10 december legt Jerfi Uzman, hoogleraar Staatsrecht aan de Universiteit Utrecht, je precies uit hoe het nu zit met deze wet tijdens een interessante webinar. Want waarom is deze wet noodzakelijk en in hoe verre merken we er iets van in ons dagelijks leven? Inschrijven voor deze webinar van ELSA Utrecht doe je hier.

6. YouTubekanaal van Bart Wernaart

Onze eigen columnist Bart Wernaart heeft een YouTubekanaal waarop hij allerlei video’s over juridische onderwerpen deelt. Hij legt je bijvoorbeeld uit wat een rechtshandeling is, hoe artikel 6:162 BW in elkaar steekt en hij geeft een bondige weergave van het ontslagrecht. Dit YouTubekanaal is natuurlijk altijd beschikbaar, dus je kunt de video’s kijken wanneer je wilt!

7. College over virtual reality en crimineel gedrag

Kan virtual reality crimineel gedrag verminderen? Deze vraag staat centraal in dit online college van de Universiteit van Nederland. Neuropsycholoog Liza Cornet van de Universiteit van Leiden legt je precies uit wat er zich in je hoofd afspeelt als iemand verkeerde keuzes maakt en hoe kan worden voorkomen dat deze keuzes ook in de toekomst worden gemaakt. Op zoek naar nog meer interessante online colleges? Die vind je hier!