Op grond van een algemene politieverordening was het rond 1921 in de gemeente Wilnis verboden om op zondag te vissen. De vis die in dit desbetreffende arrest gebruikt werd, was toch gevangen op een zondag. De verordening bleek namelijk te ruim en daarom niet verbindend te zijn. Vissen op zondag mocht dus toch! Door volgend recept te volgen eet je sowieso een smakelijke vis, ongeacht welke dag het is.
Door Bram de Jong
Ingrediënten
- 500 gr gekookte bieten
- 400 gr koolvisfilet (diepvries)
- 500 gr aardappelschijfjes
- 1 rode ui
- 25 gr boter
- 2 tl dille (gedroogd)
- 200 ml crème fraîche
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet de ovenschaal in.
- Snijd de rode bieten in dunne plakjes en verdeel deze dakpansgewijs over de ovenschaal.
- Leg op de laag rode bieten de nog bevroren koolvis filets. Snipper de rode ui en strooi deze over de vis. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.
- Verdeel de crème fraîche erover en strooi hier de helft van de dille over. Bedek vervolgens de schotel met de aardappelschijfjes en strooi de rest van de dille eroverheen.
- Verdeel als laatst de boter in kleine blokjes over de aardappelschijfjes. Bak nu de schotel in het midden van de oven in ca. 35 minuten goudbruin.