5 luister- en kijktips voor rechtenstudenten

Pixabay, 09-08-2019, Stocksnap, https://pixabay.com/nl/photos/microfoon-audio-opname-podcast-2618102/
Er zijn tal van podcasts die aansluiten bij de interesses van rechtenstudenten. Deze vier podcasts en een miniserie over juridische vraagstukken en misdaadverhalen zijn zeker het luisteren en kijken waard.

De Wettenfabriek  (podcast)

De Wettenfabriek is een podcast die is opgezet door het ministerie van Justitie en Veiligheid. In deze wekelijkse podcast worden gesprekken gevoerd met deskundigen binnen en buiten de Rijksoverheid. Centraal staan vragen als: Hoe komen wetten tot stand? En hoe functioneren deze in de praktijk? De afleveringen duren ongeveer twintig minuten.

De Wettenfabriek luister je hier.

Moordcast (podcast)

In Moordcast nemen Dionne Slagter en haar broer Henrik je mee in mysterieuze moordzaken uit binnen- en buitenland. Elke vrijdag duiken zij in een nieuw waargebeurd misdaadverhaal. Zaken zoals het verhaal van Gypsy Rose Blancharde en de moord op Ichelle van der Velde komen uitgebreid aan bod. Er zijn al honderdvijftien afleveringen beschikbaar om te beluisteren.

Moordcast luister je hier.

Crime de la Crime  (podcast)

Crime de la Crime is een podcast van strafrechtadvocaten Peter Schouten en Onno de Jong. Zij gaan in gesprek met Charlene Heezen en bespreken zij spraakmakende zaken en juridische thema’s. De podcast richt zich op de grootste misdaadzaken uit de geschiedenis en onderzoekt deze vanuit juridisch perspectief. De afleveringen duren ongeveer vijfentwintig minuten.

Crime de la Crime luister je hier.

Even iets Recht zetten (podcast)

In deze podcast gaat uitgeverij Sdu in gesprek met advocaten over verschillende kwesties. Van ondernemingsrecht tot jeugd- en familierecht, alles komt aan bod. De podcast biedt een platform voor diepgaande discussies over recente rechtszaken, wetgevingswijzigingen en andere relevante onderwerpen. Het is een uitstekende bron voor rechtenstudenten die up-to-date willen blijven met de laatste juridische ontwikkelingen.

Even iets Recht zetten luister je hier.

American Nightmare (serie)

Deze serie vertelt het verhaal van Denise Huskins en haar vriend Aaron Quinn. Denise wordt in haar eigen huis ontvoerd terwijl haar vriend erbij is. Wanneer Aaron het incident aan de politie rapporteert, lijkt het verhaal te ongeloofwaardig om waar te zijn. Door middel van interviews, archiefbeelden en gedetailleerde reconstructies wordt een compleet beeld geschetst van de gebeurtenissen. Met slechts drie afleveringen biedt deze serie een kijkervaring die zeker de moeite waard is!

American Nightmare kijk je hier.