Hier studeren rechtenstudenten het liefst

Rechtenstudenten studeren het liefst bij hun ouders thuis, blijkt uit onderzoek van onze redactie onder de eigen achterban. Een derde van hen slaat nog altijd graag de boeken open in hun vertrouwde slaapkamer. 

Ook stampen in de eigen studentenkamer is populair: 28 procent van de studenten leert hier het liefst voor tentamens. De universiteitsbibliotheek sluit de top drie: hier strijkt 23 procent van de rechtenstudenten neer. Koffietentjes zijn beduidend minder populair: ondanks de hoeveelheid aanwezige cafeïne en lekkere taartjes maakt maar een paar procent van de studenten hier voor een goede studiesessie gebruik van.

Ook qua dagdeel hebben rechtenstudenten een duidelijke voorkeur: vóór 09.00 uur en na 21.00 uur gaan de boeken nog maar weinig open. Dat ligt anders tussen 12.00 en 15.00 uur: bijna de helft van de studenten studeert het liefst tijdens deze uren. Bijna even populair is de periode tussen 09.00 en 12.00 uur.

Lees ook: 39 onmisbare apps voor bij het studeren

De resultaten volgen uit een enquête die Het Rechtenstudentje in 2018 hield onder de achterban. 520 rechtenstudenten vulden de vragenlijst in.