Geld besparen als student? Check deze tips

Ook als student kun je er niet meer omheen: het leven wordt alsmaar duurder. Tel daarbij op dat studenten sowieso regelmatig de eindjes aan elkaar moeten knopen en je hebt een bizar dure studententijd.

Dat is ontzettend zonde van zo’n leuke tijd, dus tijd om geld te besparen op je dagelijkse leven als student. In dit artikel geven we je enkele tips.

Eet samen met huisgenoten voor goedkoper eten

Woon je samen met huisgenoten? Dan is het aan te raden om als het even kan samen te eten. Door samen boodschappen te doen en eten klaar te maken, bespaar je namelijk ontzettend veel geld op dagelijkse en wekelijkse basis. Ook zonder huisgenoten kun je geld besparen op je dagelijkse maaltijden. Eet bijvoorbeeld samen met studiegenootjes of check altijd de wekelijkse aanbiedingen bij de plaatselijke supermarkt. Er zijn verschillende apps die je kunt downloaden die de actuele folders binnen één klik op de knop laten zien.

Huur dagelijkse benodigdheden in plaats van kopen

Als student heb je waarschijnlijk geen groot budget. Wel heb je bepaalde apparaten en andere items nodig, zoals een fiets of een wasmachine. Wist je dat je dergelijke items tegenwoordig ook eenvoudig (en voor een lage prijs) kunt huren of leasen in plaats van aanschaffen? Je bepaalt zelf hoe lang je gebruik maakt van zo’n apparaat en je zit verder nergens aan vast. En zelfs daarbij zijn er altijd deals te verkrijgen! Kijk hier voor een mooie aanbieding op het gebied van apparatuur leasen voor je studentenhuis.

Huisfeestjes in plaats van meerdere keren uitgaan

Het studentenleven vindt verder voornamelijk in de stad plaats. Als student ga je misschien wel het liefst meerdere keren per week stappen, maar je raadt het al: dat ga je voelen in je portemonnee. Om toch wat geld te besparen, is het daarom aan te raden om het feest in de stad wat vaker naar huis te halen. Dat scheelt je heel veel geld, terwijl je niet hoeft in te leveren op gezelligheid. Laat iedereen zelf wat drank en lekkers meenemen en je hebt gegarandeerd een leuke avond.

Maak gebruik van studentenvoordeel

Een van de grootste voordelen van het student zijn, is dat je vaak korting kunt pakken bij bijvoorbeeld restaurants, bioscopen, musea en meer. Zelfs abonnementen op magazines, kranten en andere zaken kunnen met korting worden afgenomen als student. Je kunt dus nog steeds leuke dingen doen, zien en lezen zonder dat je daar heel veel geld aan kwijt bent. Er zijn zelfs heel veel (web)winkels die minstens 10% korting geven aan studenten. En psst… maak gebruik van je OV-studentenkaart zolang die geldt.

Shop meubels, kleding en meer tweedehands

Tot slot is het goed om te weten dat tweedehands shoppen helemaal hip is. Dat komt goed uit, want daarmee bespaar je veel geld als student. Heb je een nieuwe trui of een nieuwe broek nodig? Of is je eettafel, bank of kast aan vervanging toe? Check dan eerst de plaatselijke kringloop of online platforms met tweedehands producten voordat je nieuwe producten aanschaft. Op die manier ben je naast ook het huren van appartuur ook nog eens duurzaam bezig!