Meesterlijke Recepten: Franse uienpizza

Dit recept is gebaseerd op het Gegaste uien arrest, waarin de vraag centraal staat wanneer het exoneratiebeding ook geldig is/kan zijn jegens derden.

Door Bram de Jong

(Afbeelding: bron)

Disclaimer: De uien die zijn gebruikt in dit recept, zijn uiteraard wel op de juiste manier ontsmet.

Ingrediënten

  • 1 pizzakit (pizzadeeg met potje tomatensaus)
  • 1 kg witte uien
  • 6 el olijfolie
  • 3 el olijven naar keuze
  • 100 g ansjovisfilets (blikje)
  • 200 g eikenblad sla melange

Bereiden

– Snijd de uien in dunne ringen en verhit 3 el olie in een pan. Voeg de ui toe en laat dit op een laag vuur zacht en gaar worden. Besprenkel de uien met wat peper en zout.

– Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol hierover het pizzadeeg uit. Verdeel vervolgens het uienmengsel over het deeg en leg hierop de olijven en ansjovis.

– Bak de uienpizza in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven gaar.

Tip: serveer de pizza met een salade van sla, walnoten en komkommer.

 

Bon appetit!