Een beetje ontspanning – 5 games met een juridisch tintje!

Voor velen is het spelen van videogames de perfecte manier om even te ontspannen. Maar er bestaan natuurlijk ook spellen met een juridisch tintje! Vandaag zetten we er vijf op een rijtje.

Door Loes van den Wijngaard

1. Judgement

Het spel ‘Judgement’ is nog niet uit op de Westerse markt, maar wordt als het goed is tegen de zomer gereleased. Dit spel draait om een advocaat die op zoek is naar een seriemoordenaar. Naast het nodige opsporingswerk worden ook je ‘fysieke’ vaardigheden op de proef gesteld, want dit spel is niet vies van een gevecht zo nu en dan. Als je van actiespellen houdt, dan moet je deze zeker in de gaten houden!

2. De Moordzaak

Het Openbaar Ministerie heeft dit moordspel ontwikkeld, waarbij jij de rol van Officier van Justitie kunt vervullen. De moord is gebaseerd op een echte zaak en laat je kennis maken met alles wat komt kijken bij een dergelijk strafrechtelijk onderzoek. Je werkt nauw samen met alle betrokken partijen zoals het NFI, de politie en zelfs met de media.

3. Arresten game

Dit spel is eigenlijk vooral een manier om op een leuke wijze tentamenstof te leren. De arresten game helpt je namelijk met het onthouden van allerlei belangrijke arresten! Ben je dus even helemaal gaar van het bestuderen van je studieboeken, dan kan je met dit spelletje zonder schuldgevoel even ontspannen.

4. Do I have a right?

In ‘Do I have a right?’ is het je doel om je advocatenkantoor zo groot mogelijk te laten groeien. Dit doe je door zoveel mogelijk rechtszaken te winnen en zo steeds weer nieuwe cliënten binnen te slepen. Het is een Amerikaans spel, dus het recht komt niet helemaal overeen, maar het is een leuke manier om eens wat meer te weten te komen van dit buitenlandse recht.

5. Court Case

‘Court Case‘ stelt jouw inlevingsvermogen op de proef! Kan jij voorspellen met wat voor uitspraak deze rechtszaken zijn geëindigd? Zodra je jouw persoonlijke oordeel hebt geveld, kun je natuurlijk ook alle details en argumenten van het rechtsprekende orgaan teruglezen zodat je kunt kijken of jouw beredenering overeen kwam.