Dit waren de populairste series van 2021

Ben je door je Netflix watchlist heen, maar houd je nog een stukje jaar over? Google publiceerde onlangs diverse top 10-lijsten, waaronder die van populairste series van 2021. Een overzicht.

01. Squid Game

Geen verrassing, de Koreaanse serie waarbij je als volwassene voor veel geld kon deelnemen aan ogenschijnlijk onschuldige kinderspelletjes was dit jaar mateloos populair en wordt ook wel het ‘Goudhaantje van Netflix’ genoemd.

02. Bridgerton

Two words: Simon Basset. Geen idee wat we bedoelen? Zet deze serie dan snel op je favorietenlijstje! Voor het tweede seizoen moeten we nog even wachten tot eind januari 2022, maar het eerste seizoen biedt acht afleveringen van elk een uur om van te genieten.

03. Lupin

Omar Sy vervult zijn rol als meesterdief in deze serie met verve. Tel daar alle fijne aanblikken van Parijs bij op en je bent zo door de serie heen. Inmiddels staan er twee seizoenen online. De opnames van het derde seizoen zijn reeds begonnen.

04. The Serpent

Deze misdaadserie heeft een Hollands tintje, want een Nederlandse ambassadeur speelt een belangrijke rol in dit op waarheid gebaseerde verhaal. In acht afleveringen wordt de kijker ondergedompeld in de werkwijzen van de medogeloze seriemoordenaar Charles Sobhraj, die het in de jaren zeventig gemunt had op reizigers die in Zuid-Azië de ‘hippie trail’ verkenden.

05. Cobra Kai

Deze serie is het vervolg op The Karate Kid uit de jaren tachtig en speelt zich meer dan dertig jaar later af. In tegenstelling tot de film is de toenmalige slechterik Johnny Lawrence nu de hoofdpersoon. Het vijfde seizoen staat gepland voor komend jaar.

06. Ginny & Georgia

De vrijgevochten Georgia en haar kinderen Ginny en Austin verhuizen naar het noorden om een verse start te maken, maar merken dat de weg niet geplaveid is met rozen. Momenteel staat er één seizoen online en is de tweede bevestigd.

07. WandaVision

WandaVision is een Amerikaanse superheldenserie gebaseerd op de Marvel Comics personages Scarlet Witch en Vision. Zij beleven hun burgerlijk droomleven in een Amerikaanse voorstad en proberen daarbij krampachtig hun krachten te verbergen voor de gemeenschap. Ook deze serie is te zien op Netflix.

08. Friends Reunion

Niet op Netflix, dus om de Friends Reunion terug te kijken zullen andere online wegen bewandeld moeten worden. Dat de reünie in de top 10 staat is niet verwonderlijk, volgens online bronnen werd deze wereldwijd miljoenen keren bekeken.

09. Shadow and Bone

Monsters, oorlogen en flink wat mysterie; de serie wordt gezien als opvolger van Game of Thrones en scoort gezien de top 10-positie goed. Online recensies maken ook regelmatig de vergelijking met Lord of the Rings, dus is dat je genre, vergeet deze serie dan niet dit jaar nog te kijken.

10. Firefly Lane

Ook van deze serie kunnen we in 2022 het tweede seizoen verwachten. Firefly Lane vertelt het verhaal van twee onafscheidelijke vriendinnen: Tully en Kate. Als hun leven een onverwachte wending neemt, komt hun vriendschap onder druk te staan. Een terechte afsluiter van deze top 10.

Lees ook: Deze 10 series op Videoland móet je als rechtenstudent hebben gezien!