Dit doen rechtenstudenten op Instagram!

We brengen allemaal heel wat uren door in de collegebanken en met onze neus in de boeken. Maar wat doen rechtenstudenten naast hun studie? Hoe vinden ze ontspanning? In deze editie: vijf rechtenstudenten en hun Instagramkanaal!

Daphne Pisters (20 jaar, Rechtsgeleerdheid aan Maastricht University) richt zich op reisfotografie en plaatst gemiddeld een foto per week. ‘Cultuur, kleur en herinneringen,’ aldus de beschrijving van haar account. Haar foto’s deelt ze met 130 volgers. ‘Zelf volg ik graag mensen waarmee ik mijn passie deel, dus mensen die ook graag reizen en die deze momenten graag vastleggen op foto of video. Maar ook kanalen zoals LonelyPlanet en National Geographic vind ik super.’ Ze plaatst haar foto’s niet op vaste momenten, ook gebruikt ze amper bewerkingsprogramma’s. ‘Alleen Foto’s (Apple) en Instagram zelf om de foto’s te bewerken.’ Haar favoriete foto maakte ze in Nepal.

Op het Instagramkanaal van de 22-jarige Lilia Kazakova staan fashion en lifestyle centraal. En daar heeft ze het druk mee: ze plaatst 1 à 2 foto’s per dag. ‘Ik gebruik Photoshop op mijn computer om de foto’s te bewerken. Voor filters gebruik ik VSCO CAM en om mijn foto’s lichter te maken gebruik ik FaceTune.’ De foto’s worden voornamelijk geplaatst onder de hashtags #fashion #fashionblogger en #fblogger en verschijnen ook op haar blog en Pinterest. De Research master-studente uit Groningen volgt zelf voornamelijk accounts met foto’s van mopshonden en Franse bulldogs. ‘Ik wil er namelijk zelf heel graag eentje. Verder volg ik andere bloggers en online influencers die ik inspirerend vind.’

Ka Jang Man vinden we uit dit rijtje het meest terug op haar foto’s. De twintigjarige studente Rechtsgeleerdheid van de Erasmus Universiteit Rotterdam beschrijft haar kanaal als kleurrijk, divers en speels. Foto’s verschijnen eens per week om 12.00 uur ’s middags. Haar ‘huisstijl’ creëert ze met de filters van VSCO, Pixlr en Instagram zelf. ‘Zo bewaak ik de consistentie van mijn foto’s.’ Zelf volgt ze graag lifestyle- en beautybloggers, architectuurfotografen uit Azië (‘voornamelijk uit Hong Kong, waar ik vandaan kom’) en foodkanalen. ‘Ook houd ik van kanalen met motivational quotes en kijk ik ook graag naar kanalen met schattige dieren.’ De populairste foto op haar kanaal werd afgelopen mei gemaakt in Singapore.

Studeren is het hoofdthema van de foto’s van Kim Perk. Haar 179 volgers kunnen wekelijks 3 tot 5 foto’s verwachten. De 22-jarige Rechtsgeleerdheidstudente uit Leiden begon haar kanaal met een duidelijk doel. ‘Ik ben een chronisch zieke student die het soms heel moeilijk heeft met studeren. Toen ik zelf nog niet was begonnen met dit Instagramaccount, volgde ik al wel andere studygrammers. Wat mij opviel was dat het bij hen allemaal zo perfect leek te gaan. Om een ander beeld te schetsen en om andere studenten te helpen die het soms ook moeilijk hebben met studeren/hun studie, wilde ik graag mijn proces delen.’ En dat doet ze inmiddels zo’n driekwart jaar, haar eerste foto stamt van november 2016.

Denise Vuurens (20 jaar, Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht) lijkt een duidelijke voorkeur te hebben voor natuur en dieren. ‘Zonsondergangen zijn favoriet, maar ik maak af en toe ook detailfoto’s. Verder mogen onze honden, Mabel en Ollie, natuurlijk niet ontbreken.’ Ook de katten Tijger en Knorretje staan weleens in de spotlight. Denise probeert wekelijks een foto te plaatsen, meestal ’s middags. ‘Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik niet heel erg let op het tijdstip. Zeker nu Instagram een nieuwe algoritme gebruikt, schijnt het ook niet zo heel veel uit te maken.’ Voor haar foto’s gebruikt ze meestal de programma’s VSCO en A Color Story. Van tags maakt ze zelden gebruik. ‘Dat vind ik niet mooi staan onder een foto.’

Lees ook: Rechtenstudenten met creatieve skills!


Nieuwsgierig naar deze Instagrammende rechtenstudenten? Hieronder vind je alle contactinformatie!


Naam:
Daphne Pisters
Leeftijd: 20 jaar
Opleiding: Rechtsgeleerdheid, Maastricht University
Instagram: link
Volgers: 130, volgend: 160 

 


Naam: Lilia Kazakova
Leeftijd:
22 jaar
Opleiding:
Research master, Rijksuniversiteit Groningen
Instagram: 
link
Volgers: 37.800, volgend: 2.626

 


Naam: Ka Jang Man
Leeftijd: 20 jaar
Opleiding: Rechtsgeleerdheid, Erasmus Universiteit Rotterdam
Instagram: link
Volgers: 
304, volgend: 371

 


Naam: Kim Perk
Leeftijd:
22 jaar
Opleiding:
Rechtsgeleerdheid, Universiteit Leiden
Instagram: 
link
Volgers: 177, volgend: 122

 

 

Naam: Denise Vuurens
Leeftijd: 20 jaar
Opleiding: Rechtsgeleerdheid, Universiteit Utrecht
Instagram: link
Volgers: 133, volgend: 119