Dit betaal je gemiddeld voor een studentenkamer

Ben jij begonnen aan een rechtenstudie en zou je wel op jezelf willen wonen? Dan komen daar natuurlijk een aantal dingen bij kijken, met als start het zoeken naar een kamer of studio. Nederland telt veel leuke studentensteden om in te wonen. De gemiddelde huurprijs voor een studentenkamer kan echter heel verschillend zijn. Huurwoningen.nl heeft daarom data verzameld om de gemiddelde woonkosten per studentenstad inzichtelijk voor jou te maken. 

Stad Gemiddelde huurprijs
Amsterdam (bekijk hier beschikbare studio’s) 651,-
Arnhem (bekijk hier beschikbare kamers) €515,-
Den Bosch (bekijk hier beschikbare kamers) €535,-
Den Haag (bekijk hier beschikbare kamers) 586,-
Groningen (bekijk hier beschikbare kamers) €450,-
Leiden (bekijk hier beschikbare kamers)   €490,-
Maastricht (bekijk hier beschikbare kamers €530,-
Nijmegen (bekijk hier beschikbare kamers €455,-
Rotterdam (bekijk hier beschikbare kamers)   €575,-
Tilburg (bekijk hier beschikbare kamers €480,-
Utrecht (bekijk hier beschikbare kamers €670,-

Natuurlijk zijn de kosten belangrijk, maar je wilt ook wonen in een stad waar jij je 100% thuis voelt. Daarom nemen wij je mee naar de mooiste plekjes in de populairste steden met rechtenfaculteiten. 

Amsterdam

De drie rechtenfaculteiten zijn te vinden in Amsterdam-Oost en Amsterdam-Zuid. Nu is het natuurlijk handig om vlak bij jouw faculteit en eventuele juridische vereniging te wonen, zodat de drempel lager is om met medestudenten af te spreken of te studeren. Nu staat Amsterdam-Zuid bekend om de mooiste wijken met indrukwekkende herenhuizen die aan het Vondelpark te vinden zijn en ook in Amsterdam-Oost zijn veel bezienswaardigheden te vinden. De leukste woonwijken voor studenten die ook nog eens lekker dichtbij zitten zijn: De Pijp, Het Oosterpark en De Javastraat.

Leiden 

In Leiden ligt de Faculteit der Rechtsgeleerdheid dan weer in het Zuidwesten van de stad. Leiden is een echte studentenstad. Sterker nog, de stad wordt gekenmerkt door de Universiteit, rijkheid aan musea en de prachtige historische binnenstad. Er valt genoeg te beleven voor jong en oud. De wijken die bij veel studenten erg populair zijn zijn: Tuinstadwijk, Pesthuiswijk, Havenwijk-Zuid en Pancras-Oost. 

Nijmegen

In het Zuidoosten van onze oudste stad zijn de rechtenfaculteiten te vinden. Houdt er wel rekening mee dat wanneer je er gaat wonen er een grote kans is dat je mee zult doen met de welbekende Nijmeegse Vierdaagse. Nu is dat ‘gezonde’ excuus om even uit de studieboeken te ontsnappen natuurlijk niet zo erg. Naast dit leuke event zijn er ook nog ontzettend gezellige studentenwijken. Zo zijn Het Waterkwartier, Bottendaal en De Wolfskuil erg populair onder studenten. 

Rotterdam

Tot slot is ook onze moderne havenstad een gewilde plek voor juridische studenten. De stad beschikt niet alleen over een goede universiteit, maar ook voldoende werkgelegenheid. Ze noemen het niets voor niets het Manhattan aan de Maas. In het Oosten van de stad vind je de hogeschool en de universiteit. Het is dan ook niet zo gek dat de favoriete woonwijk van bijna elke student in Rotterdam slechts tien minuten daarvandaan ligt. Het populaire Kralingen is rijk aan gezelligheid, restaurants en je zit ook nog eens vlak naast het Kralingse Bos. Naast Kralingen zijn er ook veel studenten in het Oude Noorden en Blijdorp te vinden.