Deze vijf apps maken jouw studentenleven makkelijker!

Het studentenleven is vaak een tikje chaotisch en zeker in deze tijden van corona zal het je bekend voorkomen dat je er even een dag naast zit. Deze apps zorgen er in ieder geval voor dat je leven net iets makkelijk wordt.

Door Loes van den Wijngaard

1. Sweepy

Schoonmaken, je zal er toch echt aan moeten geloven als je op jezelf woont. Of je nu in een studentenhuis, appartementje met vriendinnen of in een eigen studio woont: je moeder komt niet meer elke week je bed verschonen of de badkamer poetsen. Met de app Sweepy kun je precies bijhouden welke huishoudelijke taak die dag of week aan de beurt is. Ook kun je de activiteiten delen met huisgenoten, dus deze app is de ultieme vervanger van het schoonmaakrooster!

2. Bring! Boodschappenlijst

Hamsteren is nog steeds niet nodig, maar opeens zonder wc-papier zitten is ook zonder pandemie behoorlijk vervelend. Met deze app hoeft dit je gelukkig nooit meer te overkomen, want je kunt gedurende de week al precies bijhouden wat er op gaat. Ook kun je je lijst delen met huisgenoten, dus dat is helemaal handig! Naast je boodschappenlijstje, kun je ook recepten invoeren. Nooit meer nadenken wat je exact nodig hebt voor die ene pasta, want het staat meteen op je lijstje!

3. Family Organizer by Picniic

Als aanvulling op Sweepy, is ook de family organizer heel geschikt voor met je huisgenoten, of zelfs met je familie thuis! Je hoeft maar één blik in de app te werpen en je ziet meteen of je huisgenoot nou vanavond die (coronaproof)borrel bij jouw thuis heeft, of volgende week. Ook hoef je nooit meer verjaardagen te vergeten, of andere belangrijke data.

4. Happy Plant – No Water Thirst

Of er planten bestaan die een studentenhuis overleven? Dat betwijfelen wij. Of jij en je huisgenoten vergeten de planten totaal water te geven, of jullie doen het allemaal waardoor ze allemaal verdrinken. In ieder geval zijn de groene vingers ver te zoeken. Gelukkig kan deze app je redden! Je krijgt namelijk herinneringen wanneer welke plant water nodig heeft, zodat de plantjes nooit vergeten worden en ze dit keer wél langer dan een week leven.

5. Buddy – Budget en uitgaven

Een stukje maand over aan het einde van je geld: dat is iedere student vast eens overkomen. Die dagen voordat Ome Duo je studiefinanciering stort lijken altijd extra lang te duren, maar dat kun je voortaan voorkomen! Buddy is jouw maatje in het budgetteren en vertelt je precies hoeveel geld je nog te besteden hebt die maand en geeft je ook fijne inzichten in waar je geld allemaal naartoe gaat. Want is twee keer een koffie to go per dag nu echt noodzakelijk?

Op zoek naar nog meer fijne apps? Check ook dit artikel!