Deze advocatenkantoren betalen student-stagiaires het meest

De gemiddelde stagevergoeding voor een student-stagiaire bij een groot advocatenkantoor bedroeg in 2019 zo’n 699 euro. Een mooi bedrag, maar er zijn uitschieters.

Advocatie deed eind 2018 een rondje langs de grote jongens. Op de derde plek vinden we twee kantoren: Houthoff en Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn betalen stagiaires 800 euro per maand. DLA Piper Amsterdam gaat daar iets overheen: hier krijg je elke maand 850 euro.

Ook net onder de top drie zijn de vergoedingen mooi: onder meer Loyens & Loeff, NautaDutilh, Dirkzwager, AKD en Clifford Chance betalen student-stagiaires 750 euro per maand.

De nummer een is ten slotte een heel duidelijke: met 1.000 euro per maand betaalt Baker McKenzie diens student-stagiaires het meest.

Andere juridische stages

Voor een fijne vergoeding hoef je overigens niet per se bij advocatenkantoren aan te kloppen. Zo biedt ARAG 500 euro per maand aan mbo-studenten en kunnen hbo en wo-studenten rekenen op 750 euro bij een stage van 36 à 40 uur. Bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid kom je uit op gemiddeld 616 euro per maand. Voor het Openbaar Ministerie geldt een maandelijkse vergoeding van rond de 600 euro en bij de Rechtspraak lopen vergoedingen uiteen van 554 tot 616 euro.

Advocatuur

Geïnteresseerd in de advocatuur? Hierbij een aantal leestips: