Deze zes afleidende websites zijn een valkuil voor iedere rechtenstudent!

Iedere student zal het herkennen: studieontwijkend gedrag! Hierbij zes websites waar iedere student wel eens ‘per ongeluk’ op terecht komt tijdens een college of in een tentamenweek.

Door Loes van den Wijngaard

1. Buzzfeed

Buzzfeed is de perfecte plek om uit te vinden met welk personage uit je favoriete serie jij later gaat trouwen, wat jouw droomhuis is of wat je vanavond gaat eten. Totaal nutteloze informatie natuurlijk, maar wel de perfecte afleiding als je bijna in slaap valt door de droge studiestof! Als je trouwens een test wil doen die iets meer verantwoord is, kijk dan eens naar deze educatieve quizzen.

2. Upcoming

Upcoming kan je de Nederlandse Buzzfeed noemen, want ook hier kun je allerlei grappige quizzen doen, maar je vindt er ook grappige posts die inhaken op de actualiteit of herkenbare lijstjes. Misschien steek je zelfs nog iets op van de artikelen op, want wist je bijvoorbeeld dat je echt allergisch kunt zijn voor kou of waar op aarde de schattigste dieren wonen?

3. LinkedIn

Het lijkt misschien alsof je heel bewust bezig bent met je toekomst en carrière wanneer je LinkedIn aan het afstruinen bent op zoek naar leuke vacatures, of wanneer je je netwerk aan het uitbreiden bent, maar eigenlijk is dit ook gewoon studieontwijkend gedrag. Je bent namelijk nog helemaal niet afgestudeerd en als je op de pagina van die ene vroegere baas terecht komt, ben je ook zeker niet bezig met afstuderen!

4. YouTube

Je bent op zoek naar een filmpje om in gemakkelijke taal dat lastige leerstuk nog eens te bekijken, wanneer in je ‘aanbevolen’-lijst opeens de trailer komt te staan van die ene film die je graag nog wil zien, van schattige kittens, of van een opvallend nieuwsbericht en voor je het weet ben je verdwaald in de wondere wereld van YouTube! Misschien kan je toch beter de colleges terugkijken, in plaats van in deze val te trappen…

5. The Best Social Media

Alles bijhouden op zowel Facebook, Twitter, als Instagram lukt je waarschijnlijk niet altijd als je in een drukke studieperiode zit, maar gelukkig bundelt the Best Social Media de leukste berichten voor je! Deze website haakt in op actualiteit, deelt opvallende reviews en reacties, maar laat je vooral lachen. Laat dat nou precies zijn waar je naar op zoek bent als je even niet aan je studie wil denken!

6. Vice

Vice is eigenlijk een journalistieke website die inhaakt op de actualiteit en zich vooral richt op jongeren. Er worden artikelen gedeeld die je misschien aan het denken zetten over je toekomst, of die je juist uit die beruchte quarterlife crisis weten te krijgen! De perfecte website dus als je even niet teveel aan je studie wil denken, maar  wel iets wil leren of op de hoogte wil blijven van belangrijke thema’s.