Deze 5 podcasts zijn het luisteren waard!

Podcasts zijn steeds populairder en zeker tijdens deze coronatijden lijken ze als paddenstoelen uit de grond te schieten. Nu lezingen, bijscholingen en colleges lastiger zijn om te volgen, is een podcast namelijk de ideale manier om wat bij te leren! 

Door Loes van den Wijngaard

1. Achter de toga

Als onderdeel van de Week van de Rechtspraak is er een aantal podcasts gemaakt waarin rechters een kijkje achter de schermen geven. Allerlei rechtsgebieden en actuele onderwerpen komen aan bod in deze podcast, elke aflevering vanuit de visie van een andere rechter. Zo gaat het over cybercrime en familierecht, maar ook over de huidige status van de rechtsstaat in Hongarije!

2. PorteRenee

De coronacrisis zorgt er helaas voor dat vele banen op de tocht staan en ook studenten met oproepcontracten merken dat zij minder werk hebben en dus minder verdienen. Hoog tijd om je financiën op orde te krijgen! Gelukkig is daar de podcast PorteRenee, waarin je leert over het verstandig omgaan met je spaargeld, het (niet) versturen van betaalverzoeken en nog veel meer bruikbare tips.

3. De Stille Getuige

Het Nederlands Forensisch Instituut is de belangrijkste plek in Nederland voor sporenonderzoek bij misdrijven, maar wat kunnen deze sporen ons eigenlijk allemaal vertellen? In deze podcast wordt je haarfijn uitgelegd wat ze bij het NFI allemaal kunnen afleiden uit producten zoals tape, drugsafval of geluidsopnames. Gaat het er echt aan toe zoals bij CSI of is dat een mythe?

4. Het Mijlpaalarrest

Dat arresten en uitspraken belangrijk zijn, dat weet iedere rechtenstudent inmiddels wel. Costa/ENEL, Kelderluik of Windmill, jij kan ze allemaal dromen! In elke aflevering van deze podcast komt een andere advocaat aan bod die zijn of haar blik werpt op een arrest dat belangrijk is voor de Nederlandse rechtsvorming. Misschien ken je er al een paar, misschien leer je wat nieuws, of misschien is het zelfs de perfecte aanvulling op je examenstof!

5. Datevermaak

Leedvermaak gecombineerd met dateverhalen, dan krijg je datevermaak! Als student date je er waarschijnlijk zelf op los, of geniet je van de verhalen van vrienden over mislukte Tinderdates. Maar welke nieuwe datingsapps zijn er eigenlijk allemaal en hoe pak je daten aan tijdens een pandemie? Het derde seizoen van Datevermaak is net gestart, dus je hebt in ieder geval heel wat leuke dateverhalen en -tips om naar te luisteren!

Op zoek naar nog meer podcasts? Bekijk dan ook zeker dit, dit en dit artikel, waarin we al podcasttips deelden.