Deze 5 buitenlandse juridische Facebookpagina’s wil je volgen!

Natuurlijk volg je onze Facebookpagina met veel plezier, dus misschien ben je nog op zoek naar een aantal andere leuke toevoegingen voor jouw feed. Vandaag delen we daarom vijf interessante, grappige en buitenlandse pagina’s met je!

Door Loes van den Wijngaard

1. Law Student Problems

Het leven van een rechtenstudent gaat niet over rozen en als jij in zo’n bui van zelfmedelijden de behoefte hebt aan een beetje compassie, neem dan eens een kijkje op deze pagina! Op de Law Student Problems-pagina worden namelijk zeer herkenbare memes gedeeld, waardoor jij je opeens een stuk minder alleen voelt. Want iedereen zit wel eens in een sleur met zijn studie!

2. Law Lions

Naast kennis van het Nederlandse rechtssysteem kan het ook heel leerzaam zijn om eens een kijkje te nemen in de wereld van het recht bij onze Zuiderburen! Op deze Belgische pagina worden interessante en opvallende artikelen gedeeld over wat er zich op dat moment afspeelt in de België. Naast een heleboel leerzame artikelen worden er gelukkig ook met regelmaat grappige memes gepost, win-win!

3. Legal Cheek

Legal Cheek is de Facebookpagina die hoort bij de gelijknamige Engelse website. Eigenlijk lijkt deze pagina best op Het Rechtenstudentje, want er worden gevarieerde artikelen gepost. Van interessante vacatures in Engeland tot kritische stukken over politieke ontwikkelingen en van grappige memes tot besprekingen van opvallende uitspraken; je vindt het allemaal op deze pagina!

4. Dank Law Memes

Tijdens een zware tentamenweek of een lange avond studeren waarbij je het niet meer ziet zitten, is de pagina Dank Law Memes er om je te redden! De grappigste en meest herkenbare memes over hoe het leven van een rechtenstudent te zijn (of werkzaam te zijn in het juridisch vakgebied) worden namelijk op deze pagina gedeeld. De pagina tovert vast snel een glimlach op je gezicht of laat je schaterlachen wanneer jij het nodig hebt!

5. Sticky Tricky Law

Dat rechten soms een warboel aan feiten, omstandigheden, overwegingen en arresten is, dat weet iedere rechtenstudent! Gelukkig wisten de makers van de Sticky Tricky Law-pagina dat ook en proberen ze ons leven nét ietsjes makkelijker te maken met hun afbeeldingen. Met behulp van post-its en versimpelde uitleg zorgt deze pagina ervoor dat je zelfs de ingewikkeldste onderdelen van het recht zult begrijpen!

Op zoek naar nog meer leuke pagina’s? Eerder deelden we al eens een aantal toffe Facebookpagina’s met minder dan tienduizend volgers!