Deze 10 series op Videoland móet je als rechtenstudent hebben gezien!

Eerder deelden we al een lijstje met films op Videoland die je zeker moet kijken en ook de must-see Netflixseries kwamen al eens aan bod, dus een lijstje met series op Videoland die jij als rechtenstudent niet mag missen, kon natuurlijk niet uitblijven! Vandaag delen we daarom 10 spannende series met je die ideaal zijn voor tijdens een studiepauze of na een lange dag in de (virtuele) collegebanken.

Door Loes van den Wijngaard

1. Mocro Maffia

Over deze serie heb je de afgelopen jaren waarschijnlijk veel positieve geluiden gehoord, en terecht, want Mocro Maffia is een zenuwslopende misdaadserie! Het gaat over de Nederlandse criminaliteit en speelt zich met name af in de Amsterdamse onderwereld. Cocaïnehandel, moord en verraad zijn belangrijke thema’s in deze bloedstollende serie.

2. The Good Fight

Voordat je deze serie gaat kijken, is het slim om eerst The Good Wife te gaan bingen! The Good Fight is hier namelijk een spin-off van en je wil natuurlijk niks missen. The Good Fight vertelt het verhaal van Diane Lockhart, die na een enorm financieel schandaal haar baan verliest. Deze vooraanstaande advocate moet haar reputatie proberen te herstellen. Hele actuele thema’s zoals de #metoo-beweging en discriminatie komen in deze serie aan bod.

3. For Life

Stel, je krijgt levenslang voor een misdaad die jij niet hebt begaan. De serie For Life draait om deze straf die de onschuldige Aaron Wallace wordt opgelegd. Maar Wallace laat het niet rusten en vecht vanachter de tralies voor een nieuwe behandeling van zijn zaak. Behalve voor zijn eigen zaak vecht hij als advocaat ook voor zijn medegevangenen.

4. Celblok H

Een leven in de vrouwengevangenis gaat niet over rozen. Dat maakt ook kapster Suus mee als zij veroordeeld wordt tot een straf in een penitentiaire inrichting. Ze komt al snel terecht in een strijd tussen medegevangenen en wordt gedwongen een kant te kiezen. Maar loyaal zijn aan een van deze partijen heeft altijd vergaande gevolgen…

5. The Blacklist

Raymond “Red” Reddington is een van de grootste criminelen in de Verenigde Staten en staat al jarenlang op de ‘most wanted-list’ van de FBI. Niemand had ooit verwacht dat Reddington zich vrijwillig zou aangeven, tot hij op een dag bij het kantoor van de FBI verschijnt. Samen met profiler Elizabeth Keen helpt hij de FBI om gezochte criminelen op te pakken, waarbij zijn eigen belang voor Reddington een grote rol speelt, want deze topcrimineel doet niets zonder reden.

6. Scandal

Olivia Pope werkt samen met haar team om het imago van vooraanstaande politici en andere elite in Washington te beschermen tegen schandalen. Of eigenlijk proberen ze te voorkomen dat bepaalde schandalen ooit aan de oppervlakte komen. Als ex-media-adviseur van de Amerikaanse president kan Olivia dit als geen ander.

7. Baantjer

Een van Nederlands’ bekendste misdaadseries is natuurlijk Baantjer, de serie die detective De Cock en zijn partner Vledder volgt bij het oplossen van misdrijven in Amsterdam. Iedereen kent de bekende uitspraak ‘De Cock, met C-O-C-K’ wel en als je deze nog niet kent, moet je deze serie toch echt snel kijken. Ken je klassiekers!

8. Baantjer: het Begin

Als je klaar bent met de klassieke Baantjer, kan je meteen doorgaan met deze serie! In Baantjer: het Begin wordt de rechercheur Jurre de Cock gevolgd in zijn beginjaren. Hij wordt geconfronteerd met de macht die de georganiseerde misdaad in Amsterdam heeft en probeert de strijd hiermee aan te gaan. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot…

9. Devils

De dood van een collega bij een vooraanstaande bank in London zet de wereld van Massimo Ruggero op zijn kop. Hij raakt betrokken bij een schandaal waar hij niets mee te maken heeft en wil koste wat kost de waarheid boven tafel krijgen. Tijdens deze zoektocht ontdekt hij geheimen en samenzweringen die hij nooit verwacht had te ontdekken.

10. De Dag

Een hele serie die gaat over één dag, dat kan. In De Dag word je meegenomen tijdens een bankoverval waarbij alle aanwezigen in de bank worden gegijzeld. Elke aflevering bekijk je deze gijzeling vanuit een ander oogpunt: de ene aflevering vanaf buitenaf vanuit de kant van de politie, de andere aflevering weer van binnenuit de bank door de ogen van de gegijzelden en bankovervallers zelf. Komt iedereen er zonder kleerscheuren vanaf, of ontpopt zich hier een vreselijk drama?