De beste activiteiten voor tijdens de avondklok!

Het (studenten)leven tijdens een lockdown kan een beetje saai zijn, dat hebben we inmiddels allemaal ervaren. Met een avondklok kun je ook je heil niet meer vinden in buiten sporten of wandelen, dus we delen vandaag een aantal tips met je zodat je je niet hoeft te vervelen!

Door Loes van den Wijngaard

1. Ontdek een nieuwe podcast

Dat podcasts steeds populairder worden is een feit! Gelukkig is het ook de ideale activiteit voor de lange, donkere winteravonden. Lekker warm op de bank met een podcast kun je helemaal in een cold case duiken, genieten van dateverhalen, of iets nieuws leren. Voor ieder wat wils! We hebben al regelmatig onze favoriete podcasts gedeeld, dus genoeg te luisteren.

2. Leer een taal

Tijd heb je genoeg nu er geen leuke feestjes, bioscoopbezoekjes of avonden in de kroeg zijn! Geen smoesjes meer, je hebt nu de tijd om een nieuwe taal te leren. Wil je Spaans leren zodat je nu eindelijk La casa de papel kan kijken zonder ondertiteling, of kan je Frans wel een opfriscursus gebruiken? Dit is het moment! Er zijn verschillende apps die je hiervoor kunt gebruiken, kijk eens in je appstore.

3. Speel Netflix en Videoland uit

Het is wellicht een voor de hand liggende keuze, maar soms heb je gewoon zin in een avond met een goede serie of film. Wil je nu toch iets kijken met een juridisch tintje? Dat kan! Of je nu op zoek bent naar een toffe serie, spannende film of interessante documentaire, je bent voorzien met deze lijstjes.

4. Woon een interessante webinar bij

Je hoeft je huis gelukkig niet uit om een interessante seminar of cursus bij te wonen, dat kan namelijk ook gewoon thuis vanaf je eettafel of bank! Er zijn veel verschillende webinars bij te wonen en ook zijn al de deadlines van sommige ervan uit dit lijstje al voorbij, er worden heel vaak nieuwe data ingepland.

5. Organiseer een pubquiz

Je kunt misschien niet meedoen aan een pubquiz in de kroeg, maar je kunt er thuis ook een feestje van maken! Organiseer een quiz voor vrienden of familie en maak er zo een leuke avond van. Via Kahoot kan je makkelijk quizzen in elkaar zetten, maar ook een ouderwetse PowerPoint is natuurlijk geschikt. Plan een vergadering in Teams of Zoom en je hebt gegarandeerd een leuke avond, ook op afstand!