De 5 populairste studentensteden van Nederland!

In Nederland hebben wij in totaal achttien studentensteden. Als aankomend student heb je dus genoeg keuze, maar het kan soms moeilijk te bepalen zijn welke stad nou perfect bij je past. Welke stad heeft de leukste terrassen, gezelligste kroegen en beste universiteiten? Hier een top vijf van de meest populaire studentensteden!

1. Leiden

Leiden heeft de oudste universiteit van Nederland en dit zorgt ervoor dat Leiden een historische stad is met onwijs veel studentenverenigingen. Vanwege de historie zijn bijna alle universitaire gebouwen en verenigingen ook midden in de stad te vinden. Die fiets hoef je dus niet vaak te gebruiken. Daarnaast is Leiden gevuld met de leukste en gezelligste kroegen, dus je hoeft je nooit te vervelen! Een leuk feitje, als je de aan de Universiteit Leiden gaat studeren kun je tussen twee steden kiezen: Den Haag en Leiden.

2. Utrecht

Het gezellige Utrecht is de perfecte plek voor studenten. Deze knusse stad herbergt één van de de grootste universiteiten van Nederland. Maar ondanks deze enorme universiteit heeft Utrecht een heel knus karakter, wat zorgt voor een levendig studentenleven. Utrecht heeft daarnaast de mooiste grachtengordel van Europa, dus je kunt hier prima vertoeven met een biertje of wijntje op een van de vele terrassen.

3. Amsterdam

Het is een cliché, maar Amsterdam is ook zeker een van de populairste studentensteden. Amsterdam biedt 223 bachelors aan en 273 masters, je zult hier dus sowieso de juiste studie vinden. Daarnaast staat Amsterdam bekend om het grote uitgaansleven. Amsterdam is een enorm diverse stad met verschillende culturen en onwijs veel internationals. Het is een grote stad, maar je zult je er snel je plek vinden met al het moois dat Amsterdam te bieden heeft.

4. Maastricht

Maastricht is het tegenovergestelde van Amsterdam. Maastricht is een knusse stad met een kleinschalige universiteit. Om de universiteitsgebouwen te vinden moet je goed zoeken in het centrum. De meeste faculteiten van Maastricht University bevinden zich namelijk in historische panden. Daarnaast is Maastricht een van de meest internationale studentensteden, het ligt namelijk vlak bij Duitsland en België. Maastricht is eigenlijk een groot dorp waar je iedereen kent. Een en al Limburgse gezelligheid dus!

5. Rotterdam

Deze moderne havenstad heeft een van de bekendste universiteiten: de Erasmus Universiteit. Rotterdam is enorm innoverend en trendy en heeft een enorm uitgaansleven met mooie lounges en de gaafste clubs. De stad bruist van de kunst en cultuur en staat bekend om zijn vele architectonische gebouwen, zoals de Erasmusbrug, Euromast en de Markthal. In deze stad is dus van alles te zien en te doen. Rotterdam is van alle markten thuis!