De 10 leukste plekken om te studeren: Tilburg

Deze week weer een nieuwe editie van ‘de 10 leukste plekken om te studeren…’ en wel over Tilburg! Het is niet de grootste studentenstad, maar dat betekent niet minder leuke plekken voor een uitgebreide studiesessie!

Door Marieke Heetvelt

1. Leijpark
Dit is het grootste park van Tilburg, dus genoeg plek om te gaan zitten met je boeken en laptop en nu het nog kan heerlijk van de najaarszon te genieten! Er zijn vaak muzikanten aanwezig die zorgen voor een ontspannend achtergrondmuziekje.
Leijpark, Tilburg

2. Kaldi
Deze tent is ideaal als jij een goede kop koffie kan waarderen en gebruiken tijdens het studeren. Kaldi is een hippe tent waar ze heerlijke koffie en thee serveren. Ze zijn erop gericht om een koffie te serveren die bij jou past en de koffie wordt met de beste machines bereid. Voor bij de koffie zijn er genoeg lekkernijen die het studeren nét wat aangenamer maken!
Willem II Straat 68, Tilburg

3. Cobbenhagen gebouw
Voor het Cobbenhagen gebouw van de Universiteit van Tilburg is een enorm grasveld waar je in alle rust kunt gaan zitten. Er is een vijver met fontein, lekker rustgevend en dus perfect om te studeren.
Warandelaan 2, Tilburg

Lees hier over de leukste studeerplekken in Groningen!

4. New Yoghurt
Dit is een tent die dichtbij de universiteit zit, handig dus als je na college meteen door wilt om te gaan studeren. Als je liever gaat voor een verse smoothie of een luxe ontbijt, dan is deze zaak perfect voor jou. Er is een uitgebreid menu met lekkere dingen en de sfeer is gezellig en hip.
Stadhuisplein 165, Tilburg

5. Mugs & Muffins 
Ook dit is een gezellig koffietentje waar ze verschillende soorten koffie serveren en een hoop muffins en andere zoetigheden hebben. Er is een lange leestafel waar je rustig kan gaan zitten met je boeken en je laptop en er zijn voldoende stopcontacten.
Tuinstraat 4901, Tilburg

6. Dudok 
Dit is een gezellig café waar het personeel zeer vriendelijk is. Er is goede wifi en er zijn stopcontacten. Je hebt er genoeg soorten koffie en je kan er ook een taartje of broodje bestellen! Prima tent om te gaan zitten met je studieboeken.
Veemarktstraat 33, Tilburg

7. Stadspark
Als je echt houdt van studeren in rust, maar je wilt toch graag naar buiten dan is dit het perfecte park. Dit is het rustigste park van Tilburg met leuke vijvers en wandelpaden. Zo kan je tussen het studeren door een klein wandelingetje maken! Een pauze maken tijdens het studeren om te bewegen is dé oplossing om gefocust te blijven!
Stadspark, Tilburg

8. Lunchcafé Nieuwland 
Dit café is opgezet door twee schoonzusjes en ze laten op hun site ook duidelijk weten dat het mogelijk is om in het café te werken of studeren. Er is wifi en en heerlijke koffie van Bocca. Verder is het mogelijk een broodje of een taartje eten. Heerlijke plek lijkt ons zo!
Nieuwlandstraat 66, Tilburg

Studeer je in Utrecht? Klik hier voor de beste studeerplekken!

9. Openbare Bibliotheek Tilburg
Als je wil gaan voor goedkope koffie en veel stopcontacten, kom dan naar de Bibliotheek. De koffie kost hier maar €1,80 en de wifi is razendsnel! Als je even wilt pauzeren is er genoeg leesvoer, aangezien er een hoop tijdschriften en kranten aanwezig zijn waar je uitgebreid in kan bladeren.
Koningsplein 10, Tilburg

10.Gianotten Mutsaers
Deze tent heeft zeker goede koffie, want zij eindigden op de 22e plaats in de koffie top 100! Ook is het een perfecte plek om te studeren. Uitstekende koffie en een prima plek om te studeren, wat wil je nog meer! Je zou bijna denken dat studeren leuk is 😉

Studeer of woon jij in Tilburg en heb je aanvullingen? Laat dan hieronder een reactie achter!