De 10 leukste plekken om te studeren: Rotterdam

Nu het einde van het academisch jaar nadert, ben je misschien de standaard studieplekken zoals de universiteitsbibliotheek of je eigen bureau een beetje zat. Daarom delen we vandaag de 10 leukste plekken om te studeren in Rotterdam!

Door Loes van den Wijngaard

1. New Fork

New Fork is een concept voor de drukke stadsmens en probeert een gezond alternatief voor fast food te bieden. Ze hebben dan ook een groot assortiment verschillende, gezonde sandwiches! Deze broodjes kun je natuurlijk snel halen tussen je colleges door, maar je kunt bij New Fork ook een studiemiddag houden, want New Fork is gevestigd in het Food Plaza op de campus van de Erasmus Universiteit. Lekker dichtbij!
Adres: Burgemeester Oudlaan 50

2. Heilige Boontjes

Heilige Boontjes is, naast een ideale plek om te studeren en een kop koffie te drinken, een plek waar oud-gedetineerden de mogelijkheid krijgen te re-integreren in de maatschappij. Zij krijgen hier namelijk de kans om te werken en op deze manier bruikbare vaardigheden te vergaren. Naast goede koffie, ook een heel mooi concept dus!
Adres: Eendrachtsplein 3

3. Ten to Three Bakery

Houd je van zoetigheden tijdens het studeren? Neem je laptop of studieboeken dan eens mee naar dit leuke bakkerijtje! In deze lunch- en tearoom serveren ze namelijk de mooiste cupcakes.
Adres: Aert van Nesstraat 24

4. COPPI koffie & fietsen

Coppi is niet zomaar een koffiebar, het is namelijk tegelijkertijd een winkel waar je van alles voor je fiets kunt vinden! Deze leuke combinatie zorgt voor een ontspannen sfeer om te studeren.
Adres: Bergweg 316

5. Koffiebar CROOS

Koffiebar CROOS is niet gelegen in het centrum, maar zeker wel de perfecte plek voor een studiedag. Door de locatie is het er namelijk vaak wat rustiger en de sfeer is er ontspannen. Ideaal dus!
Adres: Exercitiestraat 2

6. Hopper

Hopper heeft twee locaties in de stad en beide zijn geschikt om te studeren, maar de locatie in Rotterdam-Noord is vaak een stukje rustiger. Je kunt hier dus op je gemak studeren onder het genot van een kop koffie.
Adres: Zwaanshals 474

7. Altijd in de Buurt

Vlakbij Rotterdam Centraal Station vind je ‘Altijd in de Buurt’. Bij deze leuke hotspot kun je bijzondere gerechten krijgen, zoals het Amerikaanse Chicken & Waffles. Terwijl je nadenkt over wat je eens zal gaan proberen, kun je hier lekker studeren.
Adres: Weena 709

8. Koekela

Koekela staat bekend om de lekkere taartjes en andere zoetigheden, maar is ook zeker een goede plek om neer te strijken met je studiespullen. En als je hard gewerkt hebt, kun je jezelf belonen met een lekker stuk taart!
Adres: Nieuwe Binnenweg 79A

9. Dudok

Dudok Rotterdam staat garant voor succes: hier is namelijk de receptuur voor de befaamde Dudok appeltaart bedacht! Op 17 mei aanstaande staat de opening van Dudok in het Park gepland, een toplocatie waar je uitzicht hebt op een van de bekendste trekpleisters van Rotterdam: de Euromast! Een leuk uitzicht dus om te leren voor je tentamens of om werkgroepen voor te bereiden.
Adres Brasserie Dudok: Meent 88
Adres Dudok in het Park (met ingang van 17 mei 2018): Baden Powelllaan 12

10. Urban Espresso Bar

Bij Urban Espresso Bar (UEB) kun je, zoals de naam al zegt, de perfecte espresso krijgen voor de nodige caffeïneboost tijdens het studeren! Natuurlijk kun je hier ook terecht voor andere soorten koffie, waardoor je in ieder geval voldoende energie zal hebben.
Adres: Nieuwe Binnenweg 263