De 10 leukste plekken om te studeren: Nijmegen

Met een universiteit en hogeschool kan Nijmegen niet ontbreken in deze reeks! Check onderstaande opties voor een aangename studieplek; buitenshuis studeren was nog nooit zo leuk!

Door Ilona Mertens

1. Doppio Espresso Nijmegen
Centraal gelegen, goede koffie, overheerlijke broodjes/gebakjes, een lange ‘leestafel’, Wi-Fi en stopcontacten. Oftewel: Alles wat je nodig hebt voor een heerlijk studiedagje buitenshuis.
Adres: Plein 1944 90

2. Bairro Alto
Tegenover het groene stadsparkje ligt het gezellige koffietentje Bairro Alto. In deze rustige omgeving kan je fijn studeren. Tip: Ga in je lunchpauze het park in met een lekker gevuld picknickmandje en kleedje dat je bij Bairro Alto kunt krijgen.
Adres: Kannenmarkt 6

3. De Wit Wasserij
Wil jij studeren aan een gezellig tafeltje op een bankje met kussentjes, tegelijkertijd wasjes draaien en overheerlijke donuts eten? Twijfel dan geen moment en ga eens langs bij deze nieuwe hotspot!
Adres: Hertogstraat 5

4. Kattencafé Balthazar
Buitenshuis studeren, maar toch de huiselijke sfeer behouden? Toevallig ook nog kattenliefhebber? Dan móet je echt eens naar kattencafé Balthazar gaan! Hier leven zeven katten die jouw studiedag een stukje aangenamer kunnen maken.
Adres: Van Welderenstraat 46

5. Grand Café Du Commerce
In de volksmond ook wel DUC genoemd. DUC heeft een gezellige serre met uitzicht op een van de leuke pleinen dat Nijmegen rijk is. Er is hier een prima prijs-kwaliteitverhouding, wel zo fijn voor de studenten onder ons.
Adres: Ziekerstraat 9

6. Café de Blonde Pater
Start hier je studiedag met een vers ontbijtje en overheerlijke koffie. Hier werken namelijk gemotiveerde barista’s, die al heel wat prijzen in de wacht hebben gesleept. Ik hoop dat je houdt van een wat rumoeriger omgeving, bij Café de Blonde Pater is het altijd aangenaam gezellig!
Adres: Houtstraat 62

7. Crudo
Dit is dé hotspot voor health freaks! Vindt hier de lekkerste slow juices, groente- en fruit smoothies van uitsluitend biologische producten. Bovendien zijn alle gerechten niet alleen rauw en veganistisch, maar ook glutenvrij, lactosevrij en suikervrij. Niet geheel onbelangrijk voor je studiedag: er is gratis Wi-fi beschikbaar, dus neem je laptop mee!
Adres: Burchtstraat 126

8. Tati
Ook in Nijmegen-Oost kan je terecht voor een fijn vegetarisch/veganistisch gerecht. Ga al voeg, want hier hebben ze een zeer uitgebreide ontbijtkaart! Ook heerst er een gezellige sfeer, met die knalgroene bar en roze bankjes met stoeltjes.
Adres: Koolemans Beijnenstraat 80

9. First Things First
Verwacht hier een uniek, vintage interieur gevestigd op het Honigcomplex. Een super chille plek om jouw studiedag te beginnen of af te sluiten met een lekker wijntje. Leuk weetje: in 2015 & 2016 zijn zij als tweede geëindigd in de AD koffietest met een 9,5 voor de cappuccino, aanrader dus!
Adres: Waalbandijk 14B

10. Coffeelovers Mariënburg
Een inspirerende omgeving, verse koffie én je bevinden tussen talloze boeken. Coffeelovers Mariënburg is namelijk onderdeel van het Huis van de Letteren. Dé aangewezen plek voor een (rechten)student. Liever geen koffie? Er zijn ook diverse theevarianten en lekkere smoothies.
Adres: Mariënburg 29