De 10 leukste plekken om te studeren: Maastricht

Eind januari staat voor veel mensen, in ieder geval in Maastricht, gelijk aan tentamens! Vandaag delen we daarom 10 plekken in de stad waar je goed kan studeren.

Door Loes van den Wijngaard

1. Coffeelovers in boekhandel Dominicanen

Een lekkere kop koffie is natuurlijk meer dan welkom tijdens jouw studiedag en als je deze ook nog kan drinken op een mooie locatie, is dat natuurlijk mooi meegenomen! Coffeelovers zit op meerdere locaties in de stad, maar die in de Domicanenkerk is het allermooist.
Adres: Dominicanerkerkstraat 1

2. Basilica

Als je in de buurt van de rechtenfaculteit wil studeren, dan is Basilica een aanrader! Bij Basilica kan je behalve goed studeren ook lekker lunchen met allerlei soorten broodjes en uitsmijters, mocht je behoefte hebben aan een pauze.
Adres: Vrijthof 15a

3. Charles Eyckpark

Het Charles Eyckpark vind je naast de Maas en is de perfecte plek om te studeren als je tegelijkertijd van het zonnetje wil genieten. Tijdens de zomerdagen is het hier dan ook bezaaid met studenten! Ook ligt er vlakbij (op Plein 1992) een ander filiaal van Coffeelovers.

4. La Place in Hudson’s Bay

In meerdere steden is vorig jaar een nieuw warenhuis geopend: Hudson’s Bay. Met de komst van dit warenhuis is ook de La Place teruggekomen naar de stad en dit is een prima plek om te studeren. Er staan lange tafels met stopcontacten, dus je hoeft je ook geen zorgen te maken om een lege laptop!
Adres: Grote Staat 5-15

5. Student Service Center

Houd je van een plek waar veel mensen studeren, maar het niet te stil is, dan is het Student Service Center de plek voor jou! Er staan fijne banken en fauteuils, maar ook tafels waar je met een groepje of alleen kan werken. Ook hier zit een Coffeelovers voor jouw cafeïne boost!
Adres: Bonnefantenstraat 2

6. Teazone

Niet zo’n koffieliefhebber? Ook voor de theeleuten heeft Maastricht een goede studieplek, namelijk bij Teazone. Door het huiskamergevoel zul je hier op een fijne en ontspannen manier kunnen studeren.
Adres: Koestraat 9

7. Tapijnkazerne

De oude Tapijnkazerne, gelegen aan de rand van het Stadspark, is sinds een aantal jaren in gebruik genomen door de universiteit om nog meer studieplekken te kunnen bieden aan de studenten. Mocht je de wat drukkere omgeving van het Stadspark in willen ruilen voor een rustige studieplek, dan kan dat hier!
Adres: Tapijnkazerne 3

8. Alley Cat: Bikes and Coffee

Op deze leuke hotspot wordt een liefde voor fietsen en koffie gecombineerd, maar niet alleen fietsenliefhebbers zijn hier welkom. Door de ontspannen sfeer kun je ook hier rustig studeren of samenkomen voor groepsopdrachten.
Adres: Hoenderstraat 15-17

9. Douwe Egberts Café

Naast Coffeelovers, kent Maastricht nog een plek voor de koffieliefhebber, namelijk het DE Café! Tijdens het studeren kan je hier genieten van een kop koffie of een lekker puntje taart. De locatie van het café is perfect als je nog met de trein moet reizen, want het ligt tegenover het centraal station.
Adres: Stationsstraat 1

10. Brandweerkantine

Als laatste nog een oude locatie die omgetoverd is tot een plek waar je goed kunt studeren, namelijk de Brandweerkantine. De oude brandweerkazerne is nu een plek waar je lekker kan lunchen, maar ook rustig een boek open kan slaan. Ze hebben zelfs een ruilbibliotheek voor tweedehands boeken!
Adres: Capucijnenstraat 21