De 10 leukste plekken om te studeren: Leiden

De zomervakantie is voor velen aangebroken, maar mocht jij nog even hard moeten studeren of bezig zijn met je scriptie, dan hebben wij vandaag de beste studieplekken in Leiden voor je!

Door Loes van den Wijngaard

1. Pieterskerkcafé

Het Pieterskerkcafé bevindt zich, zoals de naam al zegt, in een oude kerk. In de oorspronkelijke bibliotheek van de kerk kun je terecht voor een kopje koffie en de perfecte studieomgeving. Het is er vaak rustig en er is gratis wifi, ook niet onbelangrijk!
Adres: Kloksteeg 16

2. Borgman & Borgman

Bij Borgman & Borgman geven ze om goede koffie en de bonen branden ze dan ook helemaal zelf. Ze bieden zelfs baristaworkshops aan! Natuurlijk kun je hier ook terecht om rustig te studeren en je dosis cafeïne te nuttigen.
Adres: Nieuwe Rijn 41

3. Juca

Juca is het juridisch café gevestigd in een van de faculteitsgebouwen van de Universiteit van Leiden. Lekker dichtbij dus en de perfecte atmosfeer om tussen je werkgroepen of colleges door te studeren!
Adres: Steenschuur 24

4. Coffee Company

Vestigingen van Coffee Company vind je in meerdere grote steden in Nederland en dus ook in Leiden. Je kan er genieten van lekkere koffie, zoetigheden en gratis internet, de perfecte studieomstandigheden dus!
Adres: Breestraat 156

5. ROOS

Bij ROOS kun je goed terecht voor een gezellige lunch, maar natuurlijk ook voor een studiesessie. Ze serveren bij ROOS allerlei gezonde ontbijtjes, broodjes, sapjes en salades, het perfecte voedsel om je wat extra concentratie te geven!
Adres: Botermarkt 12

6. City Hall

City Hall staat bekend om zijn heerlijke en grote terras, dus ideaal als jij helaas tijdens de zomer nog druk bezig bent met je scriptie of andere deadlines. Onder het genot van een koel drankje kun je hier in de zon achter je laptop prima vertoeven!
Adres: Stadhuisplein 3

7. Chummy Coffee

In een schattig pand aan de Breestraat is Chummy Coffee gevestigd. Een fijne plek om te studeren door de fijne, vriendelijke sfeer. Naast de klassieke koffies kun je er ook spectaculaire ijskoffies en andere drankjes krijgen.
Adres: Breestraat 97

8. Lot & de Walvis

Bij deze leuke hotspot kun je heerlijk genieten op het terras, maar je kunt er ook zeker terecht voor een studiesessie. Trakteer jezelf tijdens het studeren eens op een lekkere lunch of een borrelhapje, dan kun je je concentratie zeker wat langer vast houden!
Adres: Haven 1

9. Yoghurt Barn

Nadert die belangrijke deadline en krijg je jezelf maar niet op tijd uit bed gesleept in de ochtend? Jezelf een ontbijtje beloven bij de Yoghurt Barn doet wonderen. Na dit heerlijke ontbijtje kan je er ook meteen blijven plakken om te werken aan die laatste loodjes!
Adres: Aalmarkt 19

10. Francobolli

Bij Francobolli zal je zeker niet de enig student zijn, het is namelijk bij uitstek een ideale plek om te studeren. Door de lekkere koffie en het mooie uitzicht op de grachten is dit zeker geen vervelende plek om je uren door te brengen.
Adres: Apothekersdijk 38

Hopelijk slepen deze fijne studieplekken je door die laatste loodjes heen of heb je alvast wat inspiratie opgedaan voor het nieuwe academische jaar!