De 10 leukste plekken om te studeren: Den Haag

Waarom alleen op je studentenkamer zitten als je stad zoveel fijne studieplekken te bieden heeft? Tien Haagse horecagelegenheden waar het goed toeven is.

Door Ilona Mertens

1. Café Zèta
Wil je jouw studiedag vroeg beginnen? Dan is dit café zeker een optie. Zij zijn van maandag tot en met zaterdag vanaf 8:00 uur geopend. Bovendien serveren zij verse croissant, yoghurt en muesli, belegde broodjes en verse sapjes. Kort gezegd: Een prima start van jouw studeerdagje!
Adres: Grote Markt 28

2. Café-restaurant Luden
Ook bij deze hotspot kun je terecht voor een vers ontbijtje om je studiedag goed te beginnen. Ben je een health freak? Neem dan het sportersontbijt, bestaande uit magere yoghurt met cruesli, vers fruit en groene thee.
Adres: Plein 6-7

3. Anne & Max
Deze gezellige huiskamer kwam al eens naar voren in onze editie van ‘De top 10 leukste plekken om te studeren in Amsterdam.’ Ook in Den Haag kan je in de drie vestigingen gebruik maken van de gratis Wi-Fi, heerlijke koffie en een fijn achtergrondmuziekje.
Adres: Kerkplein 4
Fahrenheitstraat 472
Frederik Hendriklaan 166

4. Urban Café
Koffieliefhebber? Dan zit je bij het Urban Café goed! Zij bieden verschillende luxe koffies aan. Neem bijvoorbeeld de crème brûlée latte of de vanilla cappuccino. Studeren wordt zo een stuk aangenamer.
Adres: Spui 130

5. Dudok
We zijn Dudok al vaker, in verschillende steden, in de top-10 leukste plekken om te studeren tegengekomen. Ook in Den haag mag hij niet ontbreken! Goede Wi-Fi, grote (lees)tafel en vriendelijk personeel. Prima dagje vertoeven met de neus in de boeken dacht ik zo.
Adres: Hofweg 1a

6. Lola Bikes & Coffee
Dit tentje heeft, zoals de naam al deed vermoeden, niet alleen passie voor koffie maar ook voor fietsen. Dit huiselijke cafeetje staat en hangt vol met fietsen! Niet onbelangrijk: Ze hebben fijne gestoffeerde bankjes waaraan je kunt gaan zitten studeren.
Adres: Noordeinde 91

7. Eat Company
Met drie vestigingen in Den Haag mag Eat Company zeker niet uitblijven in dit lijstje. De Eat Company is al vroeg geopend, dus thuis ontbijten hoeft niet! Naast lekker (en gezond) eten kan je hier ook prima een dagje met de neus in de studieboeken duiken.
Adres: Dagelijkse Groenmarkt 32
Torenstraat 98 – 112
Prinsestraat 104

8. Stationshuiskamer
wellicht niet ideaal om de héle dag te studeren, maar prima om nog even iets af te maken in de tijd dat je moet wachten op je volgende trein. Je telefoon leeg? Er liggen van verschillende merken opladers die je mag gebruiken en er is gratis Wi-fi.
Adres: Centraal Station

9. House of Tribes Café
Dit is een nieuwe koffiespot in het hart van Den Haag. Naast koffie ook heerlijke, verse thee. Zeker een aanrader als je het thuis studeren beu bent.
Adres: Turfmarkt 28

10. Caffe Belmondo
Bij dit Café kan je van maandag t/m vrijdag al lekker vroeg aan de slag. Namelijk al vanaf 7:00. Ochtendje studeren, lekker lunchen en daarna nog tijd voor jezelf. Prima dagje lijkt mij zo.
Adres: Korte Poten 46