De 10 leukste plekken om te studeren: Den Bosch

In Den Bosch kun je de studie HBO rechten volgen, dus ook deze stad kan niet uitblijven in deze reeks! Studeer jij in Den Bosch, of kom je er regelmatig? Wij hebben de leukste plekken om te studeren voor je!

Door Loes van den Wijngaard

1. Lunchroom Bij Heinen

Lunchroom Bij Heinen is gelegen naast de boekhandel Adr. Heinen en perfect om even wat te eten of te drinken nadat je tussen de boeken hebt rondgeneusd, maar je kunt er ook op je gemak studeren. De sfeer is namelijk heel ontspannen en huiskamerachtig!
Adres: Kerkstraat 27

2. Bagels & Beans

Bagels & Beans kun je vinden in meerdere steden en ook de locatie in Den Bosch is heel geschikt om te gaan zitten met je laptop of studieboeken! Tussendoor kan je genieten van de lekkere bagels, koffie of verse sapjes.
Adres: Hooge Steenweg 34

3. Crème Coffee and Pastry

Als je houdt van zoetigheden tijdens het studeren, dan moet je hier zijn! Ze serveren hier namelijk de lekkerste taartjes en andere zoetigheden. Perfect voor een suikerboost zodat je weer door kan!
Adres: Snellestraat 47

4. De Verkadefabriek

Lunchroom Bij Heinen is onderdeel van de Verkadefabriek, maar je kunt ook bij de Verkadefabriek zelf terecht! Deze omgebouwde fabriek is nu toegankelijk voor allerlei doeleinden, maar ook om een hapje te eten, samen te komen met je studiegroepje of zelf te studeren.
Adres: Boschdijkstraat 45

5. Starbucks

Starbucks heeft een locatie op ’s-Hertogenbosch Centraal Station, wat dus ideaal is als je nog met de trein weg moet of een lange overstap hebt. Starbucks staat natuurlijk bekend om zijn koffie, maar ze hebben ook bijpassende zoetigheden, of juist lekkere smoothies en andere koude dranken. Ook kun je er op meerdere plekken stopcontacten vinden, ideaal!
Adres: Stationsplein 137

6. CoffeeLab

Ook CoffeeLab bevindt zich in de buurt van het station, wat dus ideaal is voor de treinreizigers onder ons. Ze hebben er behalve koffie (duh!) ook gezonde lunchgerechten en huisgemaakte taartjes. Daarnaast CoffeeLab is gevestigd in een erg mooi oud pand, dus je studeert in stijl!
Adres: Stationsweg 35

7. Drab Coffee

Bij Drab proberen ze de perfecte koffie te brouwen en daar is hun concept dan ook op gebaseerd! Mocht je thuis of in de UB aan het studeren zijn, kan je hier ook een lekker kopje koffie halen om mee te nemen. De uitstraling van Drab is heel rustiek, de ideale studieomgeving dus!
Adres: Kruisstraat 12

8. Eetbar DIT

Eetbar DIT is een gezellige lichte omgeving om met je studieboeken en laptop neer te strijken. Je kunt tussen het studeren door genieten van simpele lunchgerechtjes, warme broodjes of even pauze te nemen met een wat uitgebreidere lunch.
Adres: Snellestraat 24-26

9. Kaldi

Mocht je nu niet zo’n koffieliefhebber zijn en meer van thee houden, dan kun je een kijkje nemen bij Kaldi! Ook hier kun je koffie krijgen, maar ze richten zich hier ook op allerlei soorten thee.
Adres: Ridderstraat 16

10. Doppio Espresso

Doppio Espresso heeft voor ieder wat wils, van koffie tot thee, van warme dranken tot verse smoothies en sapjes. Behalve lekkere drankjes kun je er ook allerlei broodjes en lunchmenu’s krijgen, om even op te laden tussen het studeren door!
Adres: Visstraat 46