De 10 leukste plekken om te studeren: Arnhem

Studeren op verschillende plekken kan heel motiverend zijn. Zo studeer je de ene dag thuis en de andere dag in een van de gezellige opties beschreven in dit artikel.

Door Ilona Mertens

1. Bibliotheek in Rozet
Natuurlijk is studeren in een bibliotheek erg voor de hand liggend. Echter is de bibliotheek van Arnhem gevestigd in cultuurhuis Rozet, dat in 2014 de prijs ‘beste gebouw van het jaar’ won. Dit is een jaarlijkse prijs voor architectenbureaus. Naast het feit dat het Rozetgebouw een beleving op zich is, zijn er ook meer dan genoeg studiebenodigdheden. Denk aan: Studiecabines, studieschermen, stopcontacten, tafels etc. In de zomer is het dakterras met panoramisch uitzicht zeker een aanrader! Ben je in een gekke bui? Neem dan niet de trap, maar de glijbaan van de derde naar de tweede verdieping!
Adres: Kortestraat 16

2. Stan & Co
Net als in Utrecht, zit Stan & Co middenin het centrum. Het is een groot gebouw, waardoor er altijd wel een rustig plekje te vinden is om te studeren. Op vrijdag stroomt deze hippe tent vol met cafébezoekers die genieten van hun vrijmibo, hier zou je gezellig bij aan kunnen sluiten na het studeren.
Adres: Willemsplein 46 

3. Sugar Hill
Als je op zoek bent naar een gezellig studieplekje buiten het centrum, is Sugar Hill zeker aan te raden. Het is er gemoedelijk en er hangt een fijne sfeer. Ze serveren er verse boterhammen en voor de zoetekauwen onder ons: huisgemaakte taartjes!
Adres: Klarendalseweg 192 

4. Geniet in het Bruishuis
Ook aan Arnhem-Zuid is gedacht. Geniet in het Bruishuis ligt in de wijk Malburgen en beschikt over flexwerkplekken in het restaurant. Voor een schappelijke prijs heb je hier al een bak koffie, waarschijnlijk geserveerd door een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt. Geniet in het Bruishuis is een goed voorbeeld van Social Return en heeft als doelstelling een ontmoetingsplek te creëren voor mensen uit Arnhem(-Zuid).
Adres: Akkerwindestraat 1-25 

5. Café CASPAR
Dit eetcafé maakt deel uit van het Modez Hotel dat is gevestigd in het modekwartier. CASPAR is een moderne huiskamer in Klarendal waar menig student je voor ging. De aangename, huiselijke sfeer zorgt ervoor dat je je meteen op je gemak voelt. Verwacht dan ook geen houten stoelen, maar fijne zachte bankjes met een tafeltje. Toe aan een shot cafeïne? Dan heb je het getroffen bij CASPAR, zij hebben namelijk afgelopen jaar de 20e plaats behaald in de koffie top 100!
Adres: Elly Lamakerplantsoen 2

6. Dudok
Dudok mag zeker niet op dit lijstje ontbreken. Dudok is de ideale plek om met een vers ontbijtje je studiedag te beginnen. Er is goede Wi-Fi en er zijn veel tafels waaraan je kunt werken. Ook zijn er genoeg stopcontacten om je laptop op te laden. Niets staat je studiedag bij Dudok nog in de weg!
Adres: Koningstraat 40

7. Goed Proeven
Natuurlijk moet je tussen het studeren door even pauze nemen. Laat Goed Proeven nu de aangewezen plek zijn voor een heerlijke lunch! Uiteraard kan je hier ook fijn studeren op een van de ronde banken of aan een gezellig tafeltje. Aan een vrolijk achtergrondmuziekje is ook gedacht, wat wil je nog meer?
Adres: Klarendalseweg 536

8. MAMS coffee & more
Studeren én lekkere koffie met homemade cake? Dan zit je goed bij MAMS. MAMS is gevestigd midden in het centrum, met uitkijk op het Jansplein. Je kan hier aan een tafeltje zitten studeren, maar ook aan het ‘werkblad’ bij het raam. Mocht je jouw oplader van je telefoon vergeten zijn, geen punt want bij MAMS hebben ze dankzij een project van internationale studenten een gratis oplaadpunt. Tip: Ze hebben nu de ‘sweater weather specials’ met o.a. een stroopwafel latte!
Adres: Willemsplein 45 

9. Grand Café Aan de Beek
Wellicht niet het eerste café dat je zou uitkiezen om te gaan studeren, maar zeker niet minder geschikt. Door de levensgrote ramen heb je perfect zicht op het Sonsbeekpark, waar het café middenin ligt. Heerlijk als je tijdens je studiepauze even een wandelingetje wil maken. Bovendien is het hier op een doordeweekse dag lekker rustig, zo kun je je goed op je studie focussen.
Adres: Zijpendaalseweg 26 

10. BABO Café
BABO is een geliefd buurtcafé in Arnhem. Ik hoop dat je houdt van wat rumoer op de achtergrond, bij BABO is het namelijk altijd gezellig. Pak je studieboeken erbij en neem plaats aan een tafeltje bij het raam. BABO beschikt over haar eigen koffiebonen: BABO Coffee. Neem als lunch een lekkere salade of uitsmijter, studeren buiten de deur wordt op deze manier een stuk aangenamer.
Adres: Bovenbeekstraat 28