De 10 leukste plekken om te studeren: Amsterdam

In Amsterdam zijn natuurlijk talloze cafés te vinden. Zie je door de bomen het bos niet meer? En ben je benieuwd in welke cafés je nu rustig kunt studeren? Lees dan snel deze top 10 met ideale studeerplekken. 

Door Ilona Mertens

1. The Student Hotel
Hiervan zijn er twee in Amsterdam: Amsterdam City en Amsterdam West. In dit hotel zijn ook studeerplekken te vinden waar je rustig een dagje kunt vertoeven. Er is goede WiFi-verbinding, voldoende stopcontacten en lekkere koffie. Na het studeren zou je de sportschool van het hotel in kunnen duiken of een hapje kunnen eten in het restaurant. Leuk weetje: De locatie ‘Amsterdam City’ is gevestigd in de voormalige populaire club TROUW.
Adres: Amsterdam City: Wibautstraat 129
Amsterdam West: Jan van Galenstraat 335

2. De Ysbreeker
Je kunt hier al vanaf 8:00 uur terecht. Ideaal om hier je studiedag te beginnen met een ontbijtje en wakker te worden met verse koffie uit de espressobar. Bij mooi weer: neem even pauze op het terras aan de Amstel.
Adres: Weesperzijde 23

3. Waterkant
Wellicht heb je hier, heel toepasselijk, aan de waterkant weleens een drankje gedaan. Maar studeren kan je hier ook prima. Kan je daarna altijd nog het hippe terras op.
Adres: Marnixstraat 246

4. Frederix
Deze hotspot heeft een héle uitgebreide koffiekaart! Maar ook lekkere sandwiches en niet te vergeten: je kan er fijn studeren 😉
Adres: Frederiksplein 29

5. Belcampo
Belcampo is het leescafé van de bibliotheek De (food)Hallen. Hier is het lekker rustig en vind je speciaal ingerichte studieruimtes. Natuurlijk kan je in je studiepauze even De Hallen inlopen om iets lekkers te scoren.
Adres:
Bellamyplein 51

6. Café Fonteyn
Dit café heeft een huiselijke sfeer waar je bijvoorbeeld fijn je scriptie kunt schrijven of kunt studeren voor je tentamens. Er is gratis Wi-Fi en ze serveren overheerlijke broodjes. Na het studeren een terrasje pakken? Ook dat kan prima bij Fonteyn.
Adres: Nieuwmarkt 13- 15

7. CT Coffee & Coconuts
Deze chille plek is gelegen in ‘de Pijp’. Zoals de naam het al zegt, is hier geen gebrek aan koffie en verse kokos. Bovendien zitten hier regelmatig studenten te studeren, je bent dus niet de enige die met de neus in de boeken zit.
Adres: Ceintuurbaan 282-284

8. Anne & Max
Anna & Max heeft vestigingen door heel Nederland, en wel drie in Amsterdam! Je hebt hier veel stopcontacten en razendsnelle Wi-FI. Tip: bestel de slow juice ‘energy’, een gezonde energieboost tijdens het studeren is nooit verkeerd.
Adres: Amsterdam Oud-West: Tollensstraat 57 Y
Amsterdam Zeeburg: Oostelijke Handelskade 1001
Amsterdam Zuid: Amstelveenseweg 196

9. Volkshotel
In het Volkshotel heb je de ‘Werkplaats’. De naam zegt het eigenlijk al; hier vind je flexplekken waar je prima kunt werken of studeren. Aan stopcontacten geen gebrek, die vind je in het midden van de lange tafels. Neem dus vooral je laptop mee!
Adres: Wibautstraat 150

10. Jefferson
Misschien wel een van de meest ideale studieplekken van dit lijstje. Jefferson heeft namelijk gratis snelle Wi-Fi en elke tafel is voorzien van een stroompunt. Bovendien kun je er lekkere broodjes en salades krijgen. Liever iets zoets eten? Probeer de witte chocolade cheesecake eens. Studeren was nog nooit zo leuk!
Adres: Vliegtuigstraat 16-18