Begin het nieuwe academisch jaar met een voorsprong! – 5 tips

In verschillende steden zijn de introductieweken al van start gegaan en daarmee nadert ook het einde van de zomervakantie. Wil jij je jaar goed beginnen? We delen vandaag een aantal handige tips om met een voorsprong van start te gaan!

Door Loes van den Wijngaard

1. Plan vooruit

Plannen is vaak de sleutel tot succes, dus zorg ervoor dat je een fijne planner hebt, digitaal of op papier. Schrijf vast al je belangrijke deadlines erin, zodat je nooit meer voor een verrassing komt te staan en die ene paper of de inschrijfdeadline voor je werkgroepen over het hoofd kan zien.

2. Zorg dat je op tijd de juiste boeken en wetbundels hebt

Helaas ben je vaak afhankelijk van docenten die op tijd hun literatuurlijst publiceren, maar probeer zo snel mogelijk je boeken aan te schaffen en te zorgen dat je de meest recente wettenbundels hebt! Als je niet op tijd de juiste literatuur hebt, begin je namelijk meteen met een 1-0 achterstand.

3. Zorg voor orde

Zijn je kamer en bureau een enorme bende, dan is de kans groot dat je hoofd ook een chaos is! Begin daarom met een flinke opruiming in je kamer, zodat je alles goed op een rijtje hebt voor het nieuwe academische jaar van start gaat.

4. Download handige studieapps

Wil je je jaar zo goed mogelijk beginnen? Een aantal fijne apps kunnen je helpen met alles op orde krijgen en ook tussendoor voldoende te ontspannen. Zo heb je nooit het gevoel dat je achter de feiten aanloopt! We deelden onze tips al hierhier en hier.

5. Work hard, play hard

Behalve goed georganiseerd het jaar beginnen, mag je natuurlijk ook leuke dingen blijven doen na de vakantie! Zoek de balans en maak van ‘work hard, play hard’ je lijfspreuk. Zo kom je je academisch jaar succesvol en stressvrij door! Zoek je nog fijne plekken om te studeren en zo studie met plezier te combineren? Van verschillende studentensteden deelden wij de leukste plekken!