Apps voor het ordenen en zoeken van studie- en scriptiemateriaal

Audionote
Een makkelijke manier om audio-opnames en aantekeningen te combineren. Inclusief de mogelijkheid om belangrijke termen te highlighten en collegeslides toe te voegen.

Box
Handige app voor het bekijken, bewerken en delen van je bestanden in de cloud.

Dropbox
Wellicht de meest handige app voor het opslaan en delen van documenten, foto’s en video’s. Sla je bestanden op in je Dropbox account en je kunt er vanaf elke laptop of computer bij.

EasyBib
Een handige tool die allerlei websites, boeken, et cetera voor je op kan sporen met behulp van kleine stukjes tekst.

Evernote
Met Evernote heb je een fijne verzamelplaats met allerlei teksten die je zelf bij elkaar raapt. Korte aantekeningen, complete artikelen; Evernote maakt er een overzichtelijk geheel van. Ook kun je foto’s delen en gemakkelijk presentaties maken.

Google Drive
Overal toegang tot je bestanden, foto’s, video’s en meer met de beveiligde cloudopslag en back-up van Google Drive.

Google Keep
Voornamelijk geschikt voor korte notities en boodschappen. Aan Keep kun je notities, lijstjes, foto’s en audio toevoegen.

JumpCut
Jumpcut onthoudt elke klein stukje tekst dat je tijdens een dag hebt gekopieerd of geknipt uit je Word-document. Wil je dus toch iets dat je eerder verwijderde willen terughalen, dan kan dat gemakkelijk met deze app.

MEGA
Een beveiligde plek om al je bestanden op te slaan + 50 GB gratis opslagruimte.

Notability
Alles wat je nodig hebt om notities te maken, te delen en te beheren. Combineer getypte tekst, foto’s, handgeschreven tekst en audio om de perfecte notities te maken.

Onedrive
Upload je documenten, foto’s, et cetera op OneDrive zodat je ze overal kunt bekijken en delen.

Pocket
Als je iets vindt dat je later wilt bekijken, zoals artikelen en video’s, kun je dit gemakkelijk opslaan in Pocket. Je slaat het lees- en kijkmaterieaal rechtstreeks op vanuit je browser of vanuit apps zoals Twitter, Flipboard, Pulse en Zite.

Scanner Pro
Met Scanner Pro kun je gemakkelijk papieren documenten – denk aan aantekeningen, recepten, rekeningen en contracten – omzetten in een pdf-bestand op je iPhone of iPad.

Simplemind
Simplemind is een prettige ‘mind mapping tool’ waarmee je gemakkelijk kunt brainstormen en ideeën kun ordenen en structuur kunt aanbrengen in de informatie die je nodig hebt. Handig voor je scriptie!

Stack
1000GB gratis online opslag voor het gemakkelijk bewaren, synchroniseren en delen van al je bestanden.

Studious
Zorgt dat je mobiel niet afgaat tijdens college, herinnert je aan huiswerk en tentamens en bewaart notities.

Trello
De app laat je in een oogopslag al je opgeslagen ideeën, taken en volbrachte opdrachten zien. Met name handig voor projecten of je scriptie. Werkt fijn in combinatie met de app Punchtime.

Meer handige studieapps? Bekijken dan ook de lijsten met apps voor tentamenvoorbereidingen en apps voor plannen, time-management en relaxen.