8 interessante podcasts voor jou!

Podcasts worden razendsnel populairder en zijn over allerlei onderwerpen te vinden. In dit artikel delen we een aantal interessante juridische, maar ook algemene podcasts!

Door Loes van den Wijngaard

1. Radio Rechtsstaat

In Radio Rechtsstaat wordt aandacht gegeven aan de huidige staat van onze Nederlandse rechtsstaat en hierbij worden hele diverse onderwerpen besproken zoals de rol van de media en de grenzen van vrijheid van meningsuiting. Iedere aflevering wordt een gast bevraagd over een actueel onderwerp.
Radio Rechtsstaat luister je hier.

2. Nu.nl

Nu.nl ken je natuurlijk al als een van de bekendste nieuwswebsites van Nederland, maar ze hebben ook podcasts over allerlei actuele nieuwsonderwerpen. Van vaccinatieplicht tot het Holleeder-proces, allerlei onderwerpen komen aan bod.
De podcasts van Nu.nl vind je hier.

3. Toga Radio

Toga Radio is de podcast van de Nederlandse Orde van Advocaten en gaat dieper in op belangrijke aspecten van het recht, zoals de advocatuur, rechtvaardigheid en modernisering van wetten.
Toga Radio is hier te beluisteren.

4. Making Obama

Barack Obama werd in 2008 gekozen als eerste zwarte president van de Verenigde Staten. In deze podcast spreken zowel vriend als vijand over Obama en is hij ook zelf aan het woord om toe te lichten wat hij heeft op moeten geven om zijn doelen te bereiken.
Je kunt de podcast Making Obama hier vinden.

 5. BNR Jurdische Zaken

Iedere dinsdag plaatst BNR een nieuwe podcast waarbij er kritisch gekeken wordt naar actuele onderwerpen. Iedere aflevering wordt gewijd aan een van deze uiteenlopende onderwerpen, zoals cybercrime, drugs en fraude.
De podcasts van BNR vind je hier.

6. How I built this

Altijd al benieuwd geweest hoe bepaalde grote bedrijven tot stand zijn gekomen? Dan is deze podcast iets voor jou. Guy Raz achterhaalt in iedere aflevering het succes van een bekend bedrijf, zoals Lonely Planet, LinkedIn of Dyson.
Hier kun je alle podcasts beluisteren.

7. Criminal

Criminal is een podcast, zoals de naam al doet vermoeden, die gaat over alles wat met criminaliteit te maken heeft. Journalisten verdiepen zich onder andere in bekende moordzaken, verdwijningen en al het andere wat te maken heeft met ’the World of Crime’.
Criminal is hier te beluisteren.

8. Lawyer to Lawyer

In Lawyer to Lawyer bespreken iedere aflevering twee advocaten een actueel onderwerp vanuit hun juridisch perspectief. De podcast brengt al sinds 2005 afleveringen uit, dus je hebt genoeg om terug te luisteren!
De Lawyer to Lawyer podcasts vind je hier.