8 coronaproof activiteiten tijdens Koningsdag

Fysieke festivals en vrijmarkten zitten er dit jaar niet in, maar gelukkig zijn er nog genoeg alternatieven voor deze fijne vrije dag.

Netflix (and chill)

Geen zin om ook maar iets te doen vandaag? Zo’n vrije dag is ideaal om je favo series bij te kijken en lievelingsfilms nog eens op te zetten. Bitterballen met oranje vlaggetje en bak popcorn erbij en de dag vliegt om.

Tuinfeestje

Houd met je huisgenoten, gezinsleden of je bestie een gezellige barbecue of relaxt tuinfeestje. Muziekje aan, lekker eten en genieten maar. Om er maar twee clichés in te gooien: je moet immers zelf de slingers ophangen en qua hoeveelheid personen gaat kwaliteit uiteindelijk toch boven kwantiteit.

Spelletjesavond

Organiseer een coronaproof spelletjesavond met homemade hapjes (of gewoon wat kant-en-klaars bij de AH) en trek 30 Seconds, Hints, Cluedo en Monopoly uit de kast! Of ga oud-Hollands voor tompouce happen of sjoelen.

Online vrijmarkt

Op diverse plekken op het internet worden op Koningsdag online vrijmarkten gehouden, zoals de Digitale Vrijmarkt Koningsdag Zevenbergen 2021, de Rozenburgse Koningsdag online kleedjesmarkt of op de Koningsdag Verkoop Zaandam. Struin Facebook dus even af naar een vrijmarkt bij jou in de buurt. Ook buurtapp Nextdoor organiseert een grote digitale kledingmarkt. Voor elke Nederlandse gemeente is een groep aangemaakt waarin je tussen 09.00 en 21.00 uur spullen kunt kopen en verkopen.

Volg de Koning

Weten hoe het officiële programma voor vandaag eruit ziet? De Volkskrant publiceerde daarvoor afgelopen week al een overzicht.

Zweten

Nu de straten toch leger zullen zijn dan andere jaren: begin met een rustig rondje hardlopen of gewoon een wandelingetje. Trek eenmaal thuis dat stoffige springtouw uit de kast, gebruik flessen water als gewichten of stamp lekker heen en weer de trap op. Dan kun je daarna zonder schuldgevoel aan het bier.

De hort op

Lekker het bos in, naar het meertje om de hoek of naar het strand: geniet ervan!

Aan de studie

Tjah, het heeft ook niet onze voorkeur, maar vandaag is eerlijk gezegd ook een mooie kans om wat achterstallig studieonderhoud te plegen. Weet je diep van binnen dat je je wettenbundels al iets te lang niet hebt aangeraakt, sla dan je lievelingssnacks in, update je playlist en plaats je neus tussen de boeken. Je toekomstige zelf is je dankbaar.

Lees ook: 33 fijne doe-tips voor deze verplichte thuisblijf-dagen